17 °c

Van'da rahatsızlanan öğrenciler hastaneye kaldırıldı

VAN (AA) - Muradiye ilçesinde öğle yemeği sonrası rahatsızlanan 40 öğrenci hastaneye kaldırıldı.Alınan bilgiye göre, ilçenin Kandahar Mahallesi'nde aynı binada eğitim veren ilkokul ve ortaokulun öğrencilerinde öğle yemeği sonrası karın ağrısı ve mide bulantısı başladı.  Muradiye Devlet Hastanesine kaldırılan öğrencilerin yapılan kan tahlilinde zehirlenme bulgusuna...

Sağlık Haberi
Van'da rahatsızlanan öğrenciler hastaneye kaldırıldı
Van'da rahatsızlanan öğrenciler hastaneye kaldırıldı

VAN (AA) - Muradiye ilçesinde öğle yemeği sonrası rahatsızlanan 40 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Kandahar Mahallesi'nde aynı binada eğitim veren ilkokul ve ortaokulun öğrencilerinde öğle yemeği sonrası karın ağrısı ve mide bulantısı başladı.  

Muradiye Devlet Hastanesine kaldırılan öğrencilerin yapılan kan tahlilinde zehirlenme bulgusuna rastlanmadı. Öğrenciler, daha sonra öğretmenlerinin nezaretinde taburcu edildi.

Hastaneye gelen öğrenci velileri ise okulda geçen yıl da benzer bir olay yaşandığını belirterek, yetkililerin konuyu araştırmasını istedi.

Yetkililer ise ilçede aynı yemek fabrikasında yapılan yemekten 18 okul ve 4 bin 600 öğrencinin faydalandığını bildirdi.

Söz konusu yemek fabrikasının sürekli denetlendiğini kaydeden yetkililer, "Yemekler sağlığa uygun bir şekilde gıda mühendisi kontrolünde yapılıyor. Hiçbir okulda sıkıntı yaşanmazken bu okulda yaşanması yemek dışı bir konu olduğu şüphesini uyandırıyor. Hastane sonuçlarına göre de zehirlenmeyle ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Rahatsızlanan tüm öğrencilerin tahlil sonuçları temiz çıktı. Korkulacak bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Yetkililer ayrıca öğrencilerin rahatsızlanmasına yol açan nedenin belirlenmesi için incelemenin sürdüğünü vurguladı.

Sıradaki Haber