17 °c

Dar Alana Saç Ekimi Nedir?

Estetik kaygılarla gerçekleştirilen saç ekimi operasyonlarında, doğal görünüm herkes tarafından arzulanır.

Sağlık Haberi
Dar Alana Saç Ekimi Nedir?
Dar Alana Saç Ekimi Nedir?

Bir takım vitaminler, besleyici takviyeler ve ilaçlar saç dökülmesine çözümler olarak bilinmekle birlikte; bilindiği üzere, erkek tipi saç dökülmelerinde uygulanan tek tedavi yöntemi saç ekimidir. Tek denmesinin sebebi ise; erkek tipi saç dökülmelerinde vitamin, prp veya saç dökülmesi ilacı kullanılması durumunda, bu tarz ürünlerin yeni saç kökleri çıkarmamasıdır. Bu tarz işlemler sadece mevcut saç köklerinizi koruyarak dökülmeyi biraz olsun yavaşlatmaktadır. İşte bu yüzden, erkek tipi saç dökülmelerinde tek tedavi yöntemi saç ekimidir. Dar alana saç ekimi de, kişinin ihtiyacıyla doğru orantıda gelişen bir saç ekim türüdür. Genellikle; kaza, yanma, darbe veya bir hastalıktan dolayı oluşan bölgesel (lokal) saç dökülmelerinde tercih edilen dar alana saç ekimi işlemini kimler yaptırır? Dar alana saç ekimi uygulanırken nelere dikkat edilmelidir? Merak ettiğiniz soruların cevapları bu makalede!

Dar Alana Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?
 

Günümüzde teknolojinin günden güne gelişmesi; sanayi, eğitim ve de sağlık alanındaki yeniliklerin de önünü açmıştır. Geçmişte perukla üstesinden gelinebilen saç dökülmesi de, teknoloji geliştikçe yeni çözümlerin icat edilmesine ve uygulanmasına olanak sağlamıştır. Saç ekimi de bunlardan birisidir. Tarihte ilk ekim ise, İkinci Dünya Savaşı'nda yaralanan Japon askerlere yapılmıştır; bu da kaş ekimidir. Sonrasında ise geliştirilmiş ve saç, sakal ve hatta kirpik ekiminin önünü açmıştır. Dar alana saç ekimi, bildiğimiz saç ekimi yöntemi olan FUE ile uygulanmakta olup, hiçbir farkı yoktur. Ama dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları da bulunmaktadır.

Dar Alana Saç Ekimi İşlemini Kimler Tercih Eder?

Malum, saç ekimi hayati bir operasyon olmayıp; estetik kaygılarla yaptırılan cerrahi bir operasyondur. Peki dar alana saç ekimi işlemini kimler yaptırabilirler?

1.Dar alana saç ekimi; kaza, yanma, darbe veya hastalıktan dolayı bölgesel dökülme yaşayan kişilere ve erkek tipi saç dökülmesi yaşayan hastalara uygulanmaktadır. Örnek vermek gerekirse; saçkıran hastalığında madeni para büyüklüğünde bölgesel dökülmeler oluşmaktadır. Bu tarz dökülme tipine sahip olanlar dar alana saç ekimini tercih edebilmektedirler,

2.Yanık veya bir darbeden dolayı lokal dökülme oluşan kişiler de dar alana saç ekimi yaptırmayı tercih edilmektedir.

3.Son olarak ise, erkek tipi saç dökülmesi yaşayan kişiler de dar alana saç ekimi yaptırabilmektedir. Erkek tipi saç dökülmesinden dolayı dar alana saç ekimi yaptırmayı düşünen kişiler de dikkat edilmesi gerken en önemli konu; dökülmenin devam edip etmediğidir. Çünkü, erkek tipi saç dökülmelerinde; saçlar alın bölgesinden tepe bölgesine doğru dökülür ve dökülme tamamlanmadıysa estetik açıdan hoş olmayan görüntüler ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden dar alana saç ekimi yapılmadan önce kişinin dökülme seviyesi incelenir. Eğer kişinin dökülmesi durağanlaşmışsa, saç ekimi yaptırması daha doğru olmaktadır. Çünkü, dökülme devam ederken saç ekimi yaptırılırsa, kişinin kendi doğal saçları dökülmeye devam ettiği için estetik açıdan hoş gözükmeyebilmektedir.

Dar Alana Saç Ekimi ve Doğal Görünüm

Estetik kaygılarla gerçekleştirilen saç ekimi operasyonlarında, doğal görünüm herkes tarafından arzulanır. Peki doğal görünüm için nelere dikkat edilir? 

.Dar alana saç ekiminde doğal görünümü sağlarken, bölgenin dar olmasından dolayı, saçlı alanla görüntü açısından uyum sağlaması gerekmektedir. Bunun için de saç kökünün rengi ve yapısına uygun bir donör bölge seçilmelidir. Örnekle açıklamak gerekirse; saç ekimi yaptıracak kişinin genel saç rengine göre saç kökü toplanır. Eğer saçın çoğunluğu siyah ama yer yer beyazlaşmalar varsa; donör bölgeden de aynı ölçüde siyah ve beyaz saç kökleri toplanır ve saçsız olan dar alana saç ekimi yapılır. Böylece, estetik açıdan bir uyum sağlanmış olur.

·Dar alana saç ekimi, çoğunlukla şakak bölgelerinde dökülme yaşayanların tercih ettiği bir uygulamadır. Çünkü, erkek tipi saç dökülmesi genellikle alın bölgesinden; yani şakaklardan başlar. 30'lu yaşlarda başlayan erkek tipi saç dökülmesi, bazen 20'li yaşların başında da kendini gösterebilmektedir.

·Dar alana saç ekimi işleminde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise, saç ekimi planlamasıdır. Kişinin yüz hatları ve saç yapısı dikkate alınarak planlanmalıdır.

Saç ekimi hakkında daha ayrıntılı bilgi için >>> https://www.sacekimleri.com

Sıradaki Haber