17 °c

Medikal turizm atağı! Türk sağlık sisteminin kapıları Pakistan’a açıldı!

Türkiye’nin önemli medikal turizm şirketlerinden Medicontinental ve Avrupa’nın İngiltere merkezli en büyük medikal turizm firması Right Choice ortaklığı Pakistan’a taşındı.

Sağlık Haberi
Medikal turizm atağı! Türk sağlık sisteminin kapıları Pakistan’a açıldı!
Medikal turizm atağı! Türk sağlık sisteminin kapıları Pakistan’a açıldı!

2008 yılında İstanbul’da Zeynep Dayıoğlu tarafından kurulan Medicontinental ile Zahid Hamid tarafından İngiltere’de kurulan Right Choice UK güçlerini 2009 yılında birleştirdi. Yıllardır dünyanın bir çok yerinde yatan ve Türkiye’de tedavi olmak isteyen hastalara Türk Sağlık Sisteminin kapılarını açtılar.

2018 yılının ilk aylarından itibaren rotayı Pakistan’a çeviren ikili bugün İslamabad’a yer alan Maroof International Hospital bünyesinde gerçekleştirilen sempozyumda Türk Sağlık Sisteminin dünyadaki yerinin altını çizdiler.

Sempozyuma Pakistan’ın cemiyet hayatının önde gelen aileleri katıldı. Dr.Tunç Tiryaki genç kalmanın ve güzel kalmanın sırlarını İslamabad’lı hanımlar ile paylaştı. Dr.Tunc Tiryaki Londra ve İstanbul’dan sonra İslamabad'daki Maroof International Hastanesinde servis vereceğini müjdeledi.

Zeynep Dayıoğlu sahibi olduğu Medicontinental Right Choice Medikal Turizim şirketinin Pakistan’dan Türkiye’ye gelecek olan hastalara her türlü desteği vereceğini söyledi.


Ayrıca, Prof.Dr.Gazi Yaşargil’in ögrencisi olan Beyin Cerrahı Dr. Kerem Bıkmaz özel operasyon teknikleri uygulayarak en kısa zaman da iyileşme sağlayan operasyonlarını Islamabad'daki hastaları için de uygulamaya hazır olduğunu bildirdi.

Yaklaşık 40 kadar hastaya vakit ayıran Dr.Bıkmaz Pakistan’da da çok yoğun görülen Karpal Tünel Sendromu hakkında dinleyicilerini bilgilendirdi. Mikroskobik teknik ile uygulayacağı beyin ameliyatından, bel fıtığı operasyonuna kadar Pakistanlı pek çok hastayı İstanbul da ameliyat edecek olan Dr.Kerem Bıkmaz düzenli olarak İslamabad’ı ziyaret edeceğini söyledi.

Maroof International Kurucusu Mr.Naseer hastanede misafir doktor olarak klinik servisi veren Estetik Cerrah Dr.Tunç Tiryaki, Beyin Cerrahı Dr. Kerem Bıkmaz ve Genel Cerrah Prof.Dr.Alp Gürkan’a ve bu workshop’u organize eden Zeynep Dayıoğlu’na teşekkür etti ve çalışmalarının hatırası olarak birer plaket verdi.

Sıradaki Haber