17 °c

Devlet kaç yılda bir gözlük veriyor?

Daha önce devletten gözlük almışsanız ve yeni bir gözlük almak istiyorsanız, kaç yıl içerisinde devlet tarafından yeniden bir gözlük alabileceğinizi merak ediyorsanız basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Nasıl mı?

Sağlık Haberi
Devlet kaç yılda bir gözlük veriyor?
Devlet kaç yılda bir gözlük veriyor?

Daha önce devletten gözlük almışsanız ve yeni bir gözlük almak istiyorsanız, kaç yıl içerisinde devlet tarafından yeniden bir gözlük alabileceğinizi merak ediyorsanız basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Nasıl mı? e-Devlet üzerinden alabileceğiniz bu bilgiyi aynı zamanda SMS şeklinde de sorgulatabilirsiniz. SGK tarafından gözlük ve çerçevelerinin yenilenme süresi 3 yıl olarak belirlenmiştir. Bu süre bitmeden yeni bir gözlük ve cam alınamıyor. Ancak görme bozukluğunda 0,5 diyoptrilik (optikte bir merceğin, cisimlerden gelen ışını kırma gücünü ifade eder) değişiklik olması halinde gözlük camının değişimi için 3 yıllık süre beklenilmeden yenisi alınabiliyor. Daha düşük diyoptrilik bir değişiklik olması halinde bedelini hastanın kendisi karşılaması gerekiyor.

Ne zaman gözlük alabilirim sorgulaması için T.C kimlik şifrenizle www.turkiye.gov.tr sitesinden öğrenebilirsiniz.

18 yaşını doldurmayanlar için kaç yıl gerekiyor? Büyüme ve gelişme çağındaki (18 yaşını doldurmuş ancak 19 yaşından gün almamış olan) çocuklara kullanılması gerekli görülen gözlük cam ve çerçevesinin çocuğun büyüme ve gelişmesi nedeni ile kullanılamadığı ve yenilenmesi gerektiğinin sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi koşuluyla süresinden önce yenilenir. Sorgulamayı yalnızca e-devlet üzerinden değil SMS yoluylada yapabilirsiniz. SMS ile yapacağınız sorgulamalarda tüm operatörlerden 1 TL hizmet bedeli alınıyor. SMS ile sorgulamada; Çerçeve için; CERCEVE boşluk TC kimlik No boşluk Aile Sıra No yazıp 5502'ye SMS yoluyla sorgulayabilirsiniz. Cam için; CAM boşluk TC kimlik No boşluk Aile Sıra No yazıp 5502 ye gönder

Sıradaki Haber