17 °c

İzmir'de peş peşe depremler!

İzmir güne depremle uyandı. İzmir Körfez'de 08.13 civarında 4,8 şiddetinde gerçekleşen deprem şehrin merkezi ve çevre illerden de hissedildi.

Yaşam Haberi
İzmirde peş peşe depremler!
İzmir'de peş peşe depremler!

Ajansların ve televizyonların 'son dakika' olarak geçtiği bilgiye göre, İzmir güne depremle uyandı. İzmir Körfez'de 08.13 civarında 4,8 şiddetinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa ve çevre il, ilçelerde hissedildi. Depremin paniği henüz sürerken yaklaşık 9 dakika sonra, aynı bölgede 3.9 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Art arda yaşanan depremler büyük korku yarattı


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü İzmirde meydana gelen depremin yerin 16.98 kilometre derinliğinde olduğubilgisini geçti.

DEPREMİ BÖYLE ANLATTILAR: UYKUDAN KALDIRAN DEPREM

Deprem, Twitter'da da kısa sürede TT olurken, kullanıcılar depremin şiddeti ile ilgili olarak 'uykudan uyandıracak cinsten' yorumunu yaptı.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, 10 saniye süren deprem sırasında köpeklerin havladığını, evin balkonundaki kuşların kaçtığını bildirdi.

ART ARDA DEPREMLER SÜRÜYOR

Deprem, İzmir, Manisa ve çevre il, ilçelerde hissedilirken, 08.30'da aynı bölgede 3.9 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

İzmir açıklarında yaz mevsimi içerisinde birkaç kez deprem meydana gelmişti.

AYDIN’I SALLADI

Ege Denizi İzmir Körfezinde 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem Aydın'da da hissedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi'nden alınan bilgiye göre bugün sabah saat 08.13'te merkez üssü İzmir Körfezi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 11.76 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Aydın ve çevre illerde de hissedilirken, can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

SON DEPREMLER

İşte Kandili Rasathanesi ve AFAD'ın kayıtlarına geçen son depremlerin listesi


Sıradaki Haber