17 °c

İtiraf var cesetler yok

Kastamonu’da hırsız vahşetini sebebiyle yaşamını yitiren 5 kişiden 4’ünün cesetlerine hâlâ ulaşılamadı. Zanlıya keşif yaptırılan bölgeyi jandarma santim santim arıyor.

Yaşam Haberi
İtiraf var cesetler yok
İtiraf var cesetler yok

Kastamonu’da hırsız vahşetini sebebiyle yaşamını yitiren 5 kişiden 4’ünün cesetlerine hâlâ ulaşılamadı. Zanlıya keşif yaptırılan bölgeyi jandarma santim santim arıyor.

Kastamonu merkeze bağlı Bürme Köyü Kuzören Mahallesi'nde 29 Kasım'da çıkan yangının ardından haber alınamayan Çataloğlu ailesinin bulunmasına yönelik başlatılan çalışmalardan henüz sonuç alınamadı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çataloğlu ailesine ait büyükbaş hayvanları sattığı tespit edilen Erkan K., kardeşi Ersan K. ve Ali Ş. tutuklanmıştı. Tutuklu cinayet şüphelisi Ali Ş. vicdan azabı çektiğini belirterek olayı itiraf etmişti. Hırsızlık için gittikleri evde katliam yapan 3 şüpheliden biri olan Ali Ş. olay yerinde yapılan keşifte Fazıl, Sebahat, Ahmet ve Şengül Çataloğlu'na ait cesetleri köyün yakınında bulunan uçuruma attıklarını belirtmişti. Jandarma cesetlerin atıldığı alanda geniş çaplı inceleme başlattı ancak 4 kişinin cenazesine henüz ulaşılamadı. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, soruşturmanın henüz sonuçlanmadığını ve araştırmanın gizli olarak yürütüldüğünü belirtti. Fazıl Çataloğlu'nun torunu 12 yaşındaki Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen, yanan evin enkazında bulunan cesedin de Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemesi sürüyor.

'YARIN GELMİYORUM' DEMİŞ
Köyde yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü belirten Bürme Köyü Kuzuören Mahallesi Muhtarı Vahittin Hasanbaş, "Ben hem mahallenin muhtarıyım hem okul servisi çekiyorum. Serdar'ı da her sabah evden alıp okula götürüyordum akşam da geri bırakıyorum. Akşam eve bıraktığımda arabadan inerken 'Vahid ağa ben yarın okula gelmiyorum' dedi. Ertesi gün bir dava için Kastamonu'ya gideceklermiş. O gece de öldü. Serdar çok tatlı dilli bir çocuktu" dedi. Hasanbaş "Buralarda hırsızlık olayı hiç yaşanmazdı mahalleli olarak çok tedirginiz. Çataloğlu ailesi hayvancılık ile geçimini sağlıyordu. Rahmetli hükümetten destek alarak ahır yaptı ve hayvanlarını aldı. Şu anda üç kişi tutuklu. Ali Ş. konuşursa, inşallah yakın zamanda cenazeler bulunur" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber