17 °c

Çöle yağan kar şaşırttı

Kuru havası ve çölleriyle ünlü Ortadoğu'nun en sıcak ülkelerinden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde gök gürültüsü ve yağmurla beraber yağan kar şaşkınlık görenleri şaşırttı.

Yaşam Haberi
Çöle yağan kar şaşırttı
Çöle yağan kar şaşırttı

Kuru havası ve çölleriyle ünlü Ortadoğu'nun en sıcak ülkelerinden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde gök gürültüsü ve yağmurla beraber yağan kar şaşkınlık görenleri şaşırttı. Develerin kar üzerindeki yürüyüşü renkli görüntüler oluşturdu

Kuru havası ve çölleriyle ünlü bölgede, gök gürültüsü ve yağmurla birlikte gelen kar şaşkınlık yarattı. Bir anda bastıran dolu, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah, Dibba Al Fujairah emirlikleri ve ülkenin en yüksek dağı olan Jebel Jais'in bazı bölümlerini beyaza boyarken alışılmışın dışında görüntülere neden oldu. Beyaza bürünmüş çöldeki develerin kar üzerindeki yürüyüşü renkli görüntüler oluşturdu. Trafikte seyir halindeyken doluya tutulan sürücüler ise zor durumda kaldı. Gök gürültülü sağanak yağmurla birlikte etkili olan kar yağışı, ülkeyi ziyarete gelen turistleri de etkiledi. Aniden bastıran dolu nedeniyle halk ve turistler kapalı alanlarda kalmayı tercih ederken çöl turları da iptal edildi. Hindistan'dan gelen bir ziyaretçi, "Ailemle birlikte çöl turu yapmayı planlıyorduk ancak gelişen kötü hava koşulları nedeniyle bu turu iptal etmek zorunda kaldık" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Ulusal Meteoroloji Merkezi'nden yapılan açıklamada, yağışların ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde daha etkili olacağını belirterek kötü hava koşullarının birkaç gün devam edeceği kaydedildi. Yetkililer, hava koşulları nedeniyle deniz etrafında yaşanabilecek beklenmedik gelgitler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtirken dağlık alanlarda yaşanabilecek tehlikeler konusunda da uyarıda bulundu.

Sıradaki Haber