17 °c

Meslek Lisesi'nden Tıp Fakültesi'ne

Kütahya'da meslek lisesi mezunu Nuriye Kalkmaz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

Türkiye Haberi
Meslek Lisesinden  Tıp Fakültesine
Meslek Lisesi'nden Tıp Fakültesi'ne

Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Lütfiye Kalkmaz LYS sonuçlarına göre Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.  Kakmaz, Kütahya'da okuduğu lisenin müdürü Kezban Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile buluştu.

Örnek olacak

"Toplumda meslek liselerine yönelik akademik anlamda ön yargı varken, bu başarıyla bunu kırmak adına Nuriye kızımız çok önemli bir adım attı. Meslek lisesinin akademik başarı algısı, olumlu yönde değişecek" diyen Dülger, genç kızı tebrik etti.

Sebahattin Dülger, meslek lisesinde okuyan öğrencilerin, bu başarıyı örnek alarak, gelecek ve kariyer planlamalarını yaparken daha öz güvenli olabileceğini vurguladı.

Kaydını yaptırdı

Babasının kendisinin dışında üç kardeşini de okutmak için gece gündüz çalıştığını belirten Kalkmaz ise "Bu başarımla örnek olacağım yüzlerce meslek liseli arkadaşım var. Onlara tavsiyem, hedeflerini belirlesinler ve çalışmayı bırakmasınlar" ifadelerini kullandı.  Kalkmaz ayrıca başarısında emeği geçen öğretmenlerine de teşekkür etmeyi unutmadı. Genç kız, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaydını yaptırdığını belirtti.

Sıradaki Haber