17 °c

Atalay Filiz'in cezası belli oldu

Seri Katil Atalay Filiz için mahkeme herhangi bir indirim uygulamadı. 3 kişiyi öldüren Filiz, müebbete mahkum edildi.

Güncel Haberi
Atalay Filizin cezası belli oldu
Atalay Filiz'in cezası belli oldu

ir dönem Türkiye'nin konuştuğu isim haline gelen Atalay Filiz'in cezası belli oldu. Ankara'da işlediği cinayetler yüzünden kamuoyunda "seri katil" olarak da bilinen Filiz'e herhangi bir indirim uygulamayan mahkeme,  "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet verdi.

Bu işin parayla bir ilgisi yok

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına yargılama boyunca savunma yapmayan tutuklu sanık Atalay Filiz, Fatma Kayikci'nin oğlu Muhammed Kayikci, eşi, Gani Kayıkci ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunması sorulan Atalay Filiz cinayeti tasarlayarak işlemediğini öne sürdü.Fatma Kayıkci ile arasının iyi olduğunu söyleyen Filiz, "Yapacak olsam kapalı kapılar ardından yapardım. Yakalanmamak için öldürme iddiasını da kabul etmiyorum. Fatma'yı yakalanmamak için öldürdüysem, İzmir'de beni görünce polisi arayan şahsı da öldürürdüm. Yakalanmaktan korkuyor olsam, Tuzla'da ne işim var. Yakalanmamak düşünde olsa kapıyı çeker çıkar giderdim. Fatma da beni yakalatacak olsa başka yöntemler uygulardı. Bu olayın parayla hiçbir ilgisi yok. Hırsızlık suçlamasıyla ilgili tutarlı bir ifade de bulunamamıştır" ifadelerini kullandı.

Hırsızlık suçundan beraat etti

 Sanık hakkında "nitelikli hırsızlık" suçundan da dava açıldığını kaydeden mahkeme, ancak bu suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli delil elde edilemediğinden beraatına karar verildi.

3 yıl boyunca kaçmayı başardı

İstanbul Tuzla'da kayıp olarak aranan 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkci'nin cesedi, 28 Mayıs 2016'da evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulundu. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da belirlendi. Ankara'daki cinayetlerle ilgili 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in, sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'da yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı ortaya çıktı. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz, 17 gün sonra İzmir Menderes'te gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi. Filiz, 13 Haziran'da tutuklandı. Hakkında "tasarlayarak kasten adam öldürme" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sıradaki Haber