17 °c

Yeni bölümü sızdıran 4 kişi tutuklandı!

Dünyanın en çok izlenen dizisi olan Game of Thrones için ilk tutuklama gerçekleştirildi. Dizinin 7.sezon 4. bölümünü internete sızdıran 4 kişi, Hint polisinin düzenlediği operasyonla alındı.

Dünya Haberi
Yeni bölümü sızdıran 4 kişi tutuklandı!
Yeni bölümü sızdıran 4 kişi tutuklandı!

Game of Thrones'un bölümlerini  sızdırmakla suçlananların üçünün Prime Focus Technology isimli firmada çalıştığı açıklandı. BBC Türkçe'nin aktardığına göre, bu şirketin, dizinin Hindistan'daki internet haklarını elinde bulunduran Hotstar isimli firma adına bölümleri depoladığı belirtiliyor.  

En fazla indirilen yapım

Game of Thrones, televizyon tarihindeki en fazla indirilen yapım olma özelliğini de elinde tutuyor. Yeni sezonun dördüncü bölümü 4 Ağustos'taki yayın tarihinden günler önce sızdırılmıştı.
Hakları Amerikan HBO televizyonunda olan dizi yayınlandığı yıllar içinde birçok kez sızdırma haberleri ile anıldı.

Sızdırılan bölüm için tutuklandılar

Son olarak bilgisayar korsanları, 1.5 terabaytlık veri çaldıklarını söylerken, HBO e-posta sisteminin tamamen ele geçirildiğine inanmadıklarını belirtmişti. Hindistan'daki tutuklamaların bilgisayar korsancılığı ile değil sızdırılan bir bölüm ile ilgili olduğu ifade ediliyor.

Şikayet üzerine alındılar

AFP haber ajansına konuşan Mumbai Emniyet Müdür Yardımcısı Akbar Pathan, gelen şikayet sonucu başlatılan soruşturma kapsamında, 7. sezonun 4. bölümünü izinsizce yayınlayan dört kişinin tutuklandığını açıkladı.

Sıradaki Haber