17 °c

Yapay zeka Kuzey Kore'den bile tehlikeli!

Tesla CEO'su Elon Musk, yapay zeka konusunda bir kez daha uyardı. Yapay zekanın insanlık için en büyük tehlike olduğunu savunan Musk, "Kuzey Kore'den bile daha riskli" ifadelerini kullandı.

Güncel Haberi
Yapay zeka Kuzey Koreden bile tehlikeli!
Yapay zeka Kuzey Kore'den bile tehlikeli!

Elektrikli otomobil üretici Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk yapay zeka tehlikesine bir kez daha parmak bastı. Son yüzyılın en iyi zekalarından biri olarak gösterilen Musk, cuma günü paylaştığı tweette "Yapay zeka güvenliğinden korkuyorsanız, korkmaya devam etmelisiniz. Çünkü Kuzey Kore'den daha riskli" ifadelerini kullandı. Musk, paylaşımına  bir de ‘En sonunda, makineler kazanacak' yazılı poster ekledi.

Robotlar insanlar için büyük tehlike

Musk Aralık 2015'te, Y Combinator Başkanı Sam Altman ile 1 milyar dolarlık ortak sermayeli kâr amacı gütmeyen yapay zeka araştırma kuruluşu OpenAI'yi kurmuştu. OpenAI'nin geliştirdiği bir yapay zeka, sadece iki haftalık bir çalışma sonucunda, dünyanın en iyi Dota 2 oyuncularını yenmeyi başardı. Yapay zeka hakkındaki endişelerini daha önce de paylaşan Musk, yapay zekanın geleceğin en büyük korkusu olduğunu söyleyerek ileride robotların her şeyi insanlardan daha iyi yapacağını ve bunun da birçok işten çıkarmaya neden olacağını ifade etmişti. 

Zuckerberg'le birbirlerine girdiler

Hatta bu görüşe katılmayan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'le aralarında sosyal medya üzerinde bir atışma olmuştu. Musk, Zuckerberg'in konuyla ilgili bilgisinin sınırlı olduğunu savunmuştu. 

Sıradaki Haber