17 °c

Yapay zeka denemelerinde korkunç olay!

Facebook’un yapay zeka denemeleri malumun ilanı niteliği taşıdı. (Ro)botlar, İngilizce konuşmaları gerekirken birden kendi dillerini üretti ve şifreli yazışmaya döndü. Program derhal durduruldu.

Güncel Haberi
Yapay zeka denemelerinde korkunç olay!
Yapay zeka denemelerinde korkunç olay!

Facebook araştırmacıları sohbet robotlarının teknikleri geliştikçe kendi kendine bir dil geliştirdiklerini keşfetti. Yapay zekaya sahip sohbet botları insanlara yardım etmek için öğrendikleri İngilizce’yi farklı bir şekilde sistematik bir şekilde kullanınca araştırmacılar şüphelendi ve sorunu çözemeyince botları kapattı.

Pazarlık yapıp, strateji geliştiriyor

İnsana ait olmayan bir dilin yapay zeka tarafından kendiliğinden geliştirilmesi araştırmacılar için kuvvetle muhtemel en şaşırtıcı ve heyecan verici gelişmelerden biri oldu. Ancak bu şaşırtıcı olan tek mesele değil. Zira yapay zeka pazarlık konusunda akıllı olduğunu daha iyi sonuçlar için gelişmiş stratejiler kullanarak kanıtlamış oldu.

Gözler Zuckerberg’e çevrildi

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Tesla kurucusu Elon Musk ile Facebook kurucusu Mark Zuckerberg arasında hararetli bir tartışma yaşanmıştı. Musk, yapay zekanın insanlar için büyük bir tehlike olduğunu savunurken, Zuckerberg bu kaygıların anlamsız olduğunu iddia etmişti. Ortaya çıkan bu gelişme sonrası şimdi tüm gözler yeniden Zuckerberg’e çevrildi.

Sıradaki Haber