17 °c

TÜBİTAK'ın Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerince yapılan elektrikli araç "Pehlivan Elektrak", TÜBİTAK'ın Alternatif Enerjili Araçlar Yarışı'nda "Tanıtım ve Yaygınlaştırma" ödülüne layık görüldü.Trakya Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, mühendislik fakültesinde eğitim gören 17 öğrencinin çalışmalarıyla yapılan ve TÜBİTAK 11. Alternatif...

Teknoloji Haberi
TÜBİTAK'ın Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları
TÜBİTAK'ın Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerince yapılan elektrikli araç "Pehlivan Elektrak", TÜBİTAK'ın Alternatif Enerjili Araçlar Yarışı'nda "Tanıtım ve Yaygınlaştırma" ödülüne layık görüldü.

Trakya Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, mühendislik fakültesinde eğitim gören 17 öğrencinin çalışmalarıyla yapılan ve TÜBİTAK 11. Alternatif Enerjili Araç Yarışları "Elektromobil" kategorisinde "tasarım ödülü"nün sahibi olan elektrikli otomobil, Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde 12'ncisi düzenlenen yarışlara da katıldı.

"Pehlivan Elektrak", 34 aracın katıldığı "Elektromobil" kategorisinde Türkiye 2'ncisi oldu.

Aracın 5 Balkan ülkesindeki tanıtımı nedeniyle de ekip "Tanıtım ve Yaygınlaştırma" ödülünün sahibi oldu.

Saatteki hızı 110 kilometreye kadar çıkabilen, 190 kilogram ağırlığındaki elektrik aracın lityum bataryalarla çalışan bataryası 40 dakikada doluyor. Araç, 3 kilovatsaat batarya ile yaklaşık 100 kilometre gidebiliyor. "Pehlivan Elektrak", 75 kuruşa 100 kilometre yol katedebiliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından nisanda Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan uğurlanan "Pehlivan Elektrak" Balkan ülkelerinde tanıtılmıştı.


Sıradaki Haber