17 °c

TÜBİTAK'ın Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları

TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Güneşinoğlu ekibi tarafından hazırlanan elektrikli araba "Kiraz" yarışmayı 10. olarak tamamladı.NKÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2005 yılında başlayan yarışların 12'ncisi Kocaeli Körfez pistinde 54...

Teknoloji Haberi
TÜBİTAK'ın Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları
TÜBİTAK'ın Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları

TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araçlar Yarışları kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Güneşinoğlu ekibi tarafından hazırlanan elektrikli araba "Kiraz" yarışmayı 10. olarak tamamladı.

NKÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2005 yılında başlayan yarışların 12'ncisi Kocaeli Körfez pistinde 54 aracın katılımıyla düzenlendi.

İlk kez uluslararası takımların katılımının da sağlandığı yarışlarda, üniversite öğrencilerinin çevresel duyarlılıklarını da ön plana çıkararak, yeni teknolojik uygulamalar geliştirmesini sağlayacak ortamlar oluşturmak hedeflendi.

Namık Kemal Üniversitesi Güneşinoğlu ekibi de hazırladığı Kiraz isimli araçla Elektromobil kategorisinde bu yarışlara katılarak, 54 araç içerisinde farklı aşamaları geçerek 10. oldu.

İki kişilik bir araç olan Kiraz, TÜBİTAK tarafından belirlenen teknik kurallara uygun 4 araç içerisinde yer aldı.

Sıradaki Haber