17 °c

Selfie estetiği patladı! Uzmanlar uyarıyor

Sosyal medyanın yeni modası dalgalı kaş ve dalgalı dudak estetik çılgınlığında son nokta oldu. Plastik Cerrah ve Estetik Uzmanı Dr. Kılıç, “Hem fiziksel hem ruhsal olarak uygun değil” dedi.

Teknoloji Haberi
Selfie estetiği patladı! Uzmanlar uyarıyor
Selfie estetiği patladı! Uzmanlar uyarıyor

Yaşlıların daha genç gözükmek için seçtiği estetik cerrahi artık 18 yaş altı çocuklarda çılgınlığa döndü. Dalgalı dudak, dalgalı kaş modasıyla cerrahların kapısını çalan çocuklar, henüz ergenliğe girmeden meme büyütme operasyonları yaptırıyor. Plastik Cerrahi ve Estetik Uzmanı Dr. Oğuz Kılıç, "Çocuk büyümeden estetik olmaz. Hem fiziksel hem ruhsal olarak uygun değildir. Ama biz buna selfie çılgınlığı diyoruz. Selfie ile birlikte sosyal medya fenomenleri akıl sınırlarını zorlayan operasyonlarla milyonlarca genci etkisi altına alıyor" dedi.

DÜNYADA İLK 3'TEYİZ 

Henüz fiziksel büyümeleri tamamlanmamış genç kızların meme büyütme ameliyatı için anne babalarına baskı yaptıklarını belirten Dr. Kılıç, "Biz 18 yaş altı çocuklarda sadece kepçe kulak operasyonunu öneriyoruz. Henüz ergenliğini tamamlamış bir genç kıza meme küçültme ya da bir erkeğin burun, kaş estetiği istemesi sanal çılgınlık haline geldi. Anne babalara baskı yapan çocuklar bıçak altına yatıyor. Nerede, kimin yaptığını bilmeden, hayati tehlikeler ortaya çıkıyor. 15 yaşındaki bir genç kızın 30 cm bel 90 cm kalça yaptırmak için ölümü göze alıyor. Üstelik estetik olsalar bile hiçbir zaman kendilerinden mutlu olmuyorlar. Yeni bir moda ile yeni bir model istiyorlar. Kıyafet modası gibi yüz modeli, vücut şekli yaptırmak istiyorlar. Bu durum sağlıklı değil" uyarısını yaptı. Türkiye'nin kayıtlı estetik cerrahide dünyada 3'üncü sıraya çıktığını belirten Dr. Kılıç, "Bu iş ABD ve Brezilya'da çılgınlıktı. Şimdi Türkiye'ye sıçradı. Üstelik çılgın talepler profesyonellerden reddedilince uzman olmayan, hatta doktor olmayan kişiler tarafından bile yapılabiliyor. Göz rengini değiştirmeye çalışırken kör olan, kuaförde dudak botoksu yaptırırken dudağı patlayan haberler buzdağının görünen yüzü. Gençler, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Bunun için önlem alınmalı" diye konuştu.

"ŞU ANA KADAR KULAKLARIMI VE GÖĞÜSLERİMİ YAPTIRDIM"

28 yaşında 2 kez estetik yaptırdığını söyleyen Çağla Levent, "Çok geç kalmışım. Şu ana kadar kulaklarımı ve göğüslerimi yaptırdım. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Şimdi dudaklarımı ve yüzümde başka değişiklikler yapacağım. Yaptırdıkça yapasım geliyor. Kendimi mutlu hissettiğim için yapıyorum. Neden yapmayayım ki" dedi.

Sıradaki Haber