17 °c

KÜ'den "Engelleri Aşalım Projesi"

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından hazırlanan Engelleri Aşalım Projesi'yle, engellilere yönelik oluşturulacak sistemle uzaktan ve yüz yüze eğitim verilecek.KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Prof. Dr. Mevlüt Beyribey, Konukevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile iki...

Teknoloji Haberi
KÜ'den Engelleri Aşalım Projesi
KÜ'den "Engelleri Aşalım Projesi"

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından hazırlanan Engelleri Aşalım Projesi'yle, engellilere yönelik oluşturulacak sistemle uzaktan ve yüz yüze eğitim verilecek.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Prof. Dr. Mevlüt Beyribey, Konukevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile iki hafta önce proje sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

Atatürk Üniversitesinin proje ortağı olduğunu ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Engelli bireylerin istihdam edilmesini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Engelli bireyler ve dezavantajlı her kim varsa bunlara ulaşmayı amaçlıyoruz. Proje bittiğinde engellilerin iş aramak için yeterli bilgi, beceri ve motivasyona kavuşmasını amaçlıyoruz. Engellilerin girişimciliğinin arttırılması ile iş piyasasına girişlerini kolaylaştırmak istiyoruz. Engelliler için bütün materyaller hazır olacak. Avrupa Birliği 300 bin avro hibe desteği sağladığı proje sıkı bir çalışma ile bir yıl içerisinde bitirilecek."

Kendisi de görme engelli olan KÜ Engelsiz Üniversitesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kerim Güney, projeye katkı sunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Projenin detayları hakkında bilgi veren Güney, "Benim engelli olmamın hiçbir önemi yok, şahsımın da önemi yok. Proje Kastamonu Üniversitesinin projesidir. Uzaktan eğitim ve yakından eğitimler verilecek. Şu anda Türkiye'de uzaktan eğitim olarak verilen bir eğitim çıktısı yok. İşitme dili eğitimleri verilecek. Bunlar derlenip istihdama yönelik materyaller olarak sağlanacak. Bu Türkiye'de bir ilk olacak. Bu proje bittiği zaman eğitim çıktıları konusunda ilk proje olmuş olacak." dedi.

Engellilere yönelik eğitim çıktıları sağlanacağını kaydeden Güney, engellilerin tek bir işlemle sisteme bağlanıp eğitim alacağını söyledi.

Eğitim almak isteyenlerin büyükşehirlere gitmek zorunda kaldıklarını ve bu problemin önüne geçeceklerini anlatan Güney, "Eğitim verildikten sonra engelli vatandaşlarımızın işverenlerle uyumunu sağlamış olacağız. İşverenle engelliyi bir araya getireceğiz. Engellilerin istihdamı artacak." diye konuştu.

Sıradaki Haber