17 °c

Kocaeli'ye "Endüstri 4.0 Laboratuvarı"

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle her yaş grubundan vatandaşların atölye çalışmalarına katılabileceği Endüstri 4.0 Laboratuvarı açıldı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, laboratuvar içerisinde her yaştan vatandaşlar için ayrı ayrı hazırlanan atölyelerde bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya...

Teknoloji Haberi
Kocaeli'ye Endüstri 4.0 Laboratuvarı
Kocaeli'ye "Endüstri 4.0 Laboratuvarı"

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle her yaş grubundan vatandaşların atölye çalışmalarına katılabileceği Endüstri 4.0 Laboratuvarı açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, laboratuvar içerisinde her yaştan vatandaşlar için ayrı ayrı hazırlanan atölyelerde bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirecek çalışmalar gerçekleştirileceği kaydedildi.

Laboratuvarda ayrıca, katılımcıların yazılım ve kodlama öğrenerek akıllı sistemlerini gerçekleştirebileceği, 3D tarayıcı ve yazıcılarla tasarımlarının çıktılarını alabileceği belirtildi.

Vatandaşların atölye çalışmalarından hiçbir ücret ödemeden faydalanabileceği vurgulanan açıklamada, çalışmalarda ihtiyaç duyulan ekipmanların tamamının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı ifade edildi.

Açıklamada, laboratuvar faaliyetlerine katılmak isteyenlerin randevu almaları gerektiği bildirildi.

Sıradaki Haber