17 °c

İşte milli arama motoru!

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Türkiye'nin arama motorunun adı Yaani." dedi.

Teknoloji Haberi
İşte milli arama motoru!
İşte milli arama motoru!

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell'in düzenlediği Yaani'nin tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, kendi arama motoruna sahip olmanın Türkiye'yi dünyada sayılı ülkeler arasına soktuğunu söyledi.

TÜRKÇEYİ ÇOK İYİ ANLIYOR

Geçen yıl Türkiye'nin en büyük veri merkezini Gebze'de açtıklarını belirten Terzioğlu, şöyle konuştu:

"Veri merkezini yapıp işin içinden çıkamayız. Önemli olan bu veri merkezi üzerinde çalışan servisleri de geliştirmek. Yaani'nin verilerini de Gebze Veri Merkezimizde saklayacağız. Türkiye'nin kullanım alışkanlıklarına göre tasarlanan Yaani, Türkçeyi çok iyi anlıyor. Biz arama yaptıkça o öğreniyor. Bu sayede her seferinde karşımıza daha iyi arama sonuçları çıkartacak." dedi.

Türkiye'nin arama motoru adının Yaani olduğunu kaydeden Terzioğlu, "Türkiye'nin arama motoruna isim ararken, hem Türkçe hem akılda kalıcı ve basit olmasını istedik. Türkçe'de çok fazla kullandığımız bir kelime olan Yaani bizim hedefimiz olan Ortadoğu ve Rusya pazarlarında da kullanılan bir kelime." dedi.

ALIŞVERİŞTE EN UCUZ SEÇENEK

Terzioğlu, Yaani üzerinde çalışan entegre servisleri zamanla daha da geliştireceklerini bir kaç ay içerisinde TV+, BiP, Lifebox, Fulltrip, Dergilik ve Paycell gibi servisleri de Yaani ile entegre çalışır hale getireceklerini ve yakın zamanda alışverişte en ucuz seçeneği de Yaani üzerinde yapılan aramalarda göstereceklerini söyledi.

Terzioğlu, kullanıcıların Yaani arama motorunu hem AppStore hem de Google Play uygulama mağazalarından telefon ve tabletlerine ücretsiz indirerek kullanmaya başlayabildiğini belirtti.

Sıradaki Haber