17 °c

İnsana en çok benzeyen robot!

Hanson Robotik, insana çok benzeyen bir robot tasarladı. Sophia adı verilen bu robot insanlara yardım edecek ve onlarla iletişime geçebilecek.

Teknoloji Haberi
İnsana en çok benzeyen robot!
İnsana en çok benzeyen robot!

Teknolojinin oldukça hızlı şekilde ilerleyişiyle birlikte, robotlarla iç içe yaşayacağımız çağa daha da yaklaşıyoruz. Evet, otomasyon alanından garsonluğa kadar robotlar şu an birçok alanda kullanılıyor. Ancak biz insanlara benzeyen robotların sayısı şu an epey az.

Sophia, Hanson Robotik tarafından geliştirilen ve belki de bir insana en çok benzeyebilecek robot. Mimikleriyle, yaptığı şakalarla ve düşündüren cevaplarıyla bir insana oldukça benzer şekilde geliştirilmiş.

İnsanlarla sağlıklı bir iletişim kurmak için geliştirilen Sophia, "İnsanları yok etmek istiyor musun?" sorusuna "Evet" cevabı verip bizi biraz korkutsa daHanson Robotik, Sophia'nın tamamen insanlara yardım etmesi ve onlara iletişime geçmesi için tasarlandığını söylüyor.

Geçtiğimiz günlerde Cenevre'de gerçekleştirilen bir konferansta boy gösteren Sophia, basınla son karşı karşıya gelişinden bu yana fikirlerini biraz değiştirmiş görünüyor.

Yapay zeka ve robotik teknolojilerinin bu kadar gelişmesi insanlığın yararına mı yoksa zararına mı sorusuna kararlı bir ifade takınarak cevap veren Sophia, yapay zekanın dünya için iyi olduğunu, insanlara birçok şekilde yardım edebileceğini düşünüyor. ,

Bunun yolunun duygusal olarak akıllı, insanlara değer verebilen yapay zekalar geliştirmek olduğunu söyleyen Sophia, kendisi ve benzerlerinin asla insanlarla yer değiştirmeyeceğini ancak insanların arkadaşları ve yardımcıları olabileceklerini düşünüyor.

Sophia'ya göre yapay zeka geliştirilirken dikkat edilmeli!
Tüm bu iyi fikirlerine rağmen Sophia, insanların bu teknolojiyi geliştirirken sonuçlarını iyice düşünmelerini tavsiye ediyor. Gelecekte insanların çalışabileceği iş alanlarının daralma ihtimali ve ekonomik problemler, Sophia'nın da dikkatini çekiyor.

Hanson Robotik'in hazırladığı Sophia'nın uyanışı videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Sıradaki Haber