17 °c

Elon Musk'tan çılgın proje!

Elon Musk çılgın bir projenin peşinde. Mussk, daha önce yapılmamış bir şey deneyerek, Tesla Roadster otomobilini Mars’ın yörüngesine gönderip sonsuza kadar uzayda döndürmeyi planlıyor.

Teknoloji Haberi
Elon Musktan çılgın proje!
Elon Musk'tan çılgın proje!

Steve Jobs’ın tahtıngöz diken Elon Musk hiç görülmemiş çılgın bir projenin peşine düştü. Şimdi hem SpaceX’in, hem Mars’a insan gönderme planlarının hem de yeni Tesla otomobillerinin reklamını yapacak bir fırsat yakaladı.

Kısa süre önce, Tesla’nın elektrikli kamyonunu tanıtırken sahneye sürpriz bir şekilde iki kapılı spor bir elektrikli otomobil çıkaran Musk, bu modelin dünya çapında reklamını yapmak ve imajını güçlendirmek için bir Tesla Roadster otomobilini Mars’ın yörüngesine gönderip sonsuza kadar uzayda döndürmeyi planlıyor.

Tech Inside'da yer alan habere göre, Musk SpaceX şirketinin Mars’ta koloni kurma planlarının başlangıcı olarak, özel olarak üretilmiş bir Heavy Falcon roketini deneme amacıyla Mars’a yollayacak. Bu deneme sürüşü sırasında, Mars’a giderken roketin yaşayacağı sorunlar gözlenecek. İlk deneme sürüşü sonunda edinilen deneyimle muhtemelen birkaç deneme sürüşü daha yapılacak ve birkaç sene içinde Mars’a sorunsuz şekilde dev roketler ve ağır yükler göndermek güvenli hale gelmiş olacak. Böylece çok pahalı olan koloni materyalleri, özel inşaat robotları ve sonunda da insan kolonistleri Mars’a göndermek mümkün olacak.

En büyük hedefi insanoğlunu Mars‘a götürmek olan şirket, Heavy üzerinde üç adet Dünya’ya geri iniş yapabilecek roket kullanıyor. Bu kombinasyon uzay yolculuklar için daha yüksek güç anlamına gelirken, ocak ayındaki kalkışın Cape Canaveral üssünde yapılacağı söyleniyor. Efsane Apollo 11‘in kalkış noktasında havalanacak roket, herkes için büyük önem arz ediyor.

Sıradaki Haber