17 °c

"Çekmeköy Belediyesi 2. Uluslararası Bilim Olimpiyatları"

İSTANBUL (AA) - Çekmeköy Belediyesi tarafından bu yıl Aliya İzzetbegoviç adına düzenlenen 2. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarının tanıtım toplantısı yapıldı. Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın yanı sıra Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, davetliler ve öğrenciler katıldı.Poyraz, burada yaptığı...

Teknoloji Haberi
Çekmeköy Belediyesi 2. Uluslararası Bilim Olimpiyatları
"Çekmeköy Belediyesi 2. Uluslararası Bilim Olimpiyatları"

İSTANBUL (AA) - Çekmeköy Belediyesi tarafından bu yıl Aliya İzzetbegoviç adına düzenlenen 2. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarının tanıtım toplantısı yapıldı.

Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın yanı sıra Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Poyraz, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar adına düzenlenen yarışmaya, 26 ülkeden 785 başvuru yapıldığı bilgisini verdi.

Geçen yıl yapılan ödül törenine Prof. Dr. Aziz Sancar'ın da katıldığını ve gençlerin ödüllerini kendisinden alma şansı bulduğunu hatırlatan Poyraz, "Bu yıl da mücadeleci kişiliği ile olduğu kadar, bilgi birikimi ile de yakın döneme damgasını vuran ve 'Bilge Kral' olarak anılan rahmetli Aliya İzzetbegoviç adına olimpiyatları düzenliyoruz. İnşallah ödül töreninde, ailesini ülkemizde ağırlayacağız. Liseli gençlerin bilimi bilen, anlayan, yorumlayan ve üreten gençler olarak yetişmesini ve bu gençlerin bilimsel projelerine destek olmak istiyoruz. Böylece ülkemizin kendi arabasını, tankını ve uçağını üretebilir hale gelmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Başvuruların 21 Nisan'a kadar devam edeceği olimpiyatlarda, "araştırma", "teknoloji" ve "enerji verimliliği" olmak üzere 3 ayrı kategoride yarışacak projeler, akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

Dereceye girenlere, ödülleri 20 Mayıs'ta yapılacak törenle verilecek.

Sıradaki Haber