17 °c

BUTGEM'de yeni eğitim-öğretim dönemi başladı

BURSA (AA) - Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), 2016-2017 eğitim-öğretim dönemine törenle başladı. BUTGEM'de 22 farklı branşta 600 öğrenci eğitim görecek.Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BTSO) yapılan açıklamaya göre, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) BUTGEM binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada...

Teknoloji Haberi
BUTGEM'de yeni eğitim-öğretim dönemi başladı
BUTGEM'de yeni eğitim-öğretim dönemi başladı

BURSA (AA) - Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), 2016-2017 eğitim-öğretim dönemine törenle başladı. BUTGEM'de 22 farklı branşta 600 öğrenci eğitim görecek.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BTSO) yapılan açıklamaya göre, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) BUTGEM binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, BUTGEM'in Türkiye'ye örnek olmaya devam ettiğini belirtti.

Bursa sanayisine nitelikli personel yetiştirerek ekonomiye değer katan merkezden şimdiye kadar yaklaşık 17 bin kişinin faydalandığını aktaran Topuk, BUTGEM'in bugüne kadar 700'den fazla kurs programı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Topuk, mesleki eğitim konusunda BUTGEM'in dünyada örnek gösterildiğini vurgulayarak, "Ekonomik kalkınma, mesleki eğitimden geçer. Bu bilinçle faaliyetlerini sürdüren BUTGEM'in başarı çıtası her geçen gün daha da yükseliyor. Düzenlenen kurslara katılım sağlayan tüm kursiyerlere başarılar diliyor, yeni eğitim öğretim döneminin kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını umuyorum." açıklamasında bulundu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de Türkiye'nin kalkınmasında ve hedeflerine ulaşmasında mesleki eğitimin önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin üretim üssü konumundaki Bursa'da mesleki eğitime desteklerini sürdüreceklerini anlatan Gülener, "BUTGEM, Bursa için önemli bir hazine. BTSO olarak meslek sahibi olmak isteyen gençlerimizin BUTGEM'in fırsatlarından ve avantajlarından faydalanmasını hedefliyoruz. Meslek sahibi olmak isteyen tüm gençlerimizi BUTGEM'in kurslarına bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Törene, SGK İl Müdürü Erhan Karaca, meclis ve komite üyeleriyle kursiyerlerin katıldı. Protokol üyeleri, törenin ardından BUTGEM binasını gezerek incelemelerde bulundu.

Yeni eğitim döneminde, 18-35 yaşlarında, en az lise veya dengi okul mezunu 600 kişi otomotiv, tekstil, endüstriyel otomasyon, mekatronik ve hizmet sektörü gibi 22 kurs programında eğitim görecek.

Sıradaki Haber