17 °c

Akıllı telefon hayat kurtardı!

Geçtiğimiz hafta İngiltere'nin Manchester şehrinde düzenlenen hain terör saldırısında konserde bulunan bir kadının hayatını kullandığı iPhone kurtardı.

Teknoloji Haberi
Akıllı telefon hayat kurtardı!
Akıllı telefon hayat kurtardı!

Günümüzde akıllı telefonlar hayatımızda önemli bir yer kaplıyor ve hatta hayati bir önem taşıyor denebilir. Fakat geçtiğimiz günlerde Manchester'da Ariana Grande konseri sırasında düzenlenen terör saldırısında bambaşka bir görevi üstlendi.

Daha önce gerçekleşen bir olayda bir akıllı telefonun gelen mermiyi durdurarak hayat kurtardığını görmüştük. Geçtiğimiz günlerde de Manchester'da gerçekleştirilen terör saldırısında fırlayan bir şarapneli durdurmayı başararak yine bir hayatın sonlanmasının önüne geçmiş oldu.

Lisa Bridgett adını taşıyan bir kadının kullandığı Apple iPhone, patlama sırasında fırlayan bir şarapnele karşı kalkan görevi gördü ve şarapnelin sahibine hayati bir hasar vermesi ya da hatta öldürmesini engellemeyi başardı.

Patlama sırasında telefonu elinde tutan Bridgett'a doğru fırlayan bir şarapnel önce orta parmağına oradan da akıllı telefonuna çarparak iyice yavaşladı ve şarapnelin yavaşça burnuna çarpmasını sağladı.

Her ne kadar oldukça acı verici bir deneyim gibi görünse de, Apple iPhonesayesinde bir hayatın kurtulduğunu rahatlıkla söylemek mümkün. Patlamada 22 kişinin öldüğünü ve 64 kişinin çeşitli boyutlarda yaralandığını düşünecek olursak, akıllı telefona minnet edebileceğimiz bir an yaşandığını söylemek yanlış olmaz.

Sıradaki Haber