17 °c

6. Bursa Bilim Şenliği

BURSA - Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından 6'ncısı 4-7 Mayıs 2017'de yapılacak "Bursa Bilim Şenliği"nin ana teması enerji verimliliği olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şenlik gelecek yıl TÜYAP Fuar Alanı'nda yapılacak.Ana teması enerji verimliliği olarak belirlenen şenlik kapsamında düzenlenecek proje yarışması, "10-13...

Teknoloji Haberi
6. Bursa Bilim Şenliği
6. Bursa Bilim Şenliği

BURSA - Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından 6'ncısı 4-7 Mayıs 2017'de yapılacak "Bursa Bilim Şenliği"nin ana teması enerji verimliliği olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şenlik gelecek yıl TÜYAP Fuar Alanı'nda yapılacak.

Ana teması enerji verimliliği olarak belirlenen şenlik kapsamında düzenlenecek proje yarışması, "10-13 çocuk mucit", "13-17 yaş genç mucit", "18 yaş ve üstü usta mucit" kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Toplamda 102 bin lira ödül dağıtılacak proje yarışmasının başvuruları 1 Kasım'da başlayacak. Şenlikte ayrıca 5-9 yaş arası minik bilim meraklıları için özel bir atölye alanı oluşturulacak.

- "Merakla beklenen bir etkinlik"

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, merkezde düzenlenen şenliğin danışma kurulu toplantısında, şenliğin yol haritasını anlattı.

Şenliğin bilime gönül verenler tarafından merakla beklenen dünya çapında bir etkinlik haline geldiğini aktaran Bakan, şunları kaydetti:

"Bizim insanımız, test etmeyi, kurcalamayı, yapıp bozmayı sever. Eğitimde bu model üzerinden usta-çırak ilişkisine yoğunlaşırsak, başarı kendiliğinden gelecektir. BTM'de uygulanan sistem, aslında dünya genelinde kabul görmüş atölye çalışmalarına dayalı bir sistemdir. Uzay ve havacılık sektöründe söz sahibi olmak isteyen toplumlar, çocuğa yatırım yapmaya mecburdur. Bu, uzun, zorlu ve sabır gerektiren bir iş. Aslında bilim denen şeyin oldukça eğlenceli ve zevkli olduğunu çocuğa anlatabilmeliyiz, merak duygularını geliştirmeliyiz ve bundan sonraki süreci iyi planlayarak velileri, ebeveynleri de bu yönde bilinçlendirmeliyiz. Çocukları bilim konusunda cesaretlendirip teşvik ederken, toplumun genelinde de bir bilimsel farkındalık oluşturmak gerekli. Bursa Bilim Şenliği, bu anlamda oldukça önemli."

Sıradaki Haber