17 °c

UEFA kura çekimleri! UEFA kuraları! UEFA kura sonuçları nedir? UEFA Avrupa Ligi eşleşmeleri nasıl sonuçlandı? UEFA Şampiyonlar ligi eşleşmeleri UEFA'daki rakiplerimiz kimler? Fenerbahçe'nin rakibi kim? Galatasarayın rakibi kim oldu?

İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen kura çekiminde UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa ligi eşleşmeleri belli oldu. Beşiktaş’ın vedasından sonra Şampiyonlar Ligi’ne havlu atan Galatasaray ile grubundan çıkma başarısını gösteren Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde yollarına devam edecekler. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa Ligi rakipleri belli oldu. UEFA kura çekimleri!, UEFA...

Spor Haberi
UEFA kura çekimleri! UEFA kuraları! UEFA kura sonuçları nedir? UEFA Avrupa Ligi eşleşmeleri nasıl sonuçlandı? UEFA Şampiyonlar ligi eşleşmeleri UEFAdaki rakiplerimiz kimler? Fenerbahçenin rakibi kim? Galatasarayın rakibi kim oldu?
UEFA kura çekimleri! UEFA kuraları! UEFA kura sonuçları nedir? UEFA Avrupa Ligi eşleşmeleri nasıl sonuçlandı? UEFA Şampiyonlar ligi eşleşmeleri UEFA'daki rakiplerimiz kimler? Fenerbahçe'nin rakibi kim? Galatasarayın rakibi kim oldu?

İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen kura çekiminde UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa ligi eşleşmeleri belli oldu. Beşiktaş’ın vedasından sonra Şampiyonlar Ligi’ne havlu atan Galatasaray ile grubundan çıkma başarısını gösteren Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde yollarına devam edecekler. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa Ligi rakipleri belli oldu. UEFA kura çekimleri!, UEFA kuraları!, UEFA kura sonuçları nedir?, UEFA Avrupa Ligi eşleşmeleri nasıl sonuçlandı?, UEFA Şampiyonlar ligi eşleşmeleri UEFA'daki rakiplerimiz kimler?, Fenerbahçe'nin rakibi kim?,  Galatasarayın rakibi kim oldu? daha fazlası haberimizde...

İşte rakiplerimiz ve diğer tüm eşleşmeler...

Valencia - Rapid Wien Fiorentina - Tottenham Borussia Dortmund - Porto Fenerbahçe - Lokomotiv Moskova Anderlecht - Olympiakos Midrjylland - Manchester United Augsburg - Liverpool Sparta Prag - Krasnodar Galatasaray - Lazio Sion - Braga Shakhtar Donetsk - Schalke 04 Marsilya - Athletic Bilbao Sevilla - Molde Sporting Lizbon - Bayer Leverkusen Villarreal - Napoli St. Etienne - Basel

Avrupa Ligi statüsü doğrultusunda, 12 grubu lider tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 3. olarak Avrupa Ligi’ne giden 8 takım arasında en iyi 4 dereceyi elde eden ekipler seri başı olacak. Gruplarını 2. bitiren 12 takım ve Şampiyonlar Ligi’nde en kötü 4 grup üçüncüsü olan kulüpler ise 2. torbadan kura çekimine katılacak. 32 takımın mücadele edeceği eleme turunda, aynı gruptan gelen ya da aynı ülkenin federasyonuna bağlı takımlar eşleşemeyecek.

LAZİO İLE 2012'DEN SONRA İtalya Seri A ekibi Lazio ile eşleşen Galatasaray, İtalyan ekibiyle evinde karşılaştığı 2 maçta da yenilgi yüzü görmedi. En son 2012 yılında, hazırlık maçında evinde karşılaştığı Lazio'yu 1-0'lık skor ile mağlup eden Sarı-Kırmızılı temsilcimiz, 2001/2002 sezonununda Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmaları kapsamında evinde 1-0 kazanmış, deplasmanda ise 1-0 mağlup olmuştur.

FENERBAHÇE’NİN MAÇI 16 ŞUBAT’TA A Grubu’nu 2. sırada bitiren Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi’nde C Grubu’nu 3. sırada tamamlayarak Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazanan G.Saray, 2. torbada yer alacak. F.Bahçe, önceki turda aynı grupta yer aldığı Molde ile eşleşemeyecek. Kura çekiminde seri başı kulüpler, 18 ve 25 Şubat 2015’te yapılacak maçların ikincisini sahasında oynayacak. F.Bahçe, ilk maçını, aynı kentte iki karşılaşma yapılmasına izin verilmediği için 16 Şubat’ta yapacak.

LOKOMOTİV MOSKOVA İLE İLK KEZ Sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi son 32 Turu'nda Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ilk maçını 16 Şubat 2016 Salı günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat 19.00'da oynayacak. Rövanş karşılaşması ise 25 Şubat 2016 Perşembe günü Moskova'da oynanacak.

Sarı-lacivertli ekip daha önce hiç Lokomotiv Moskova ile karşılaşmazken, Rus takımlarına karşı 4 maç yaptı. Fenerbahçe 2007-2008 sezonu Şampiyonlar Ligi grup maçında CSKA Moskova ile 2012-2012 sezonu Şampiyonlar Lig'i 3. Eleme Turu maçında ise Spartak Moskova ile karşılaştı.

Avrupa Ligi finaline, 18 Mayıs 2016'da İsviçre'nin Basel kentindeki St. Jakob Park Stadı ev sahipliği yapacak.

Şampiyonlar Ligi'nde ise eşleşmeler şu şekilde:

Gent - Wolfsburg
Roma - Real Madrid
PSG - Chelsea
Arsenal  - Barcelona
Juventus - Bayern Münih
PSV - Atletico Madrid
Benfica - Zenit
Dinamo Kiev - Manchester City
Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur ilk maçları 16-17 Şubat ve 23-24 Şubat, rövanşları 8-9 Mart ve 15-16 Mart 2016 tarihlerinde oynanacak. Final karşılaşması ise 28 Mayıs 2016'da İtalya'nın Milano kentindeki Giuseppe Meazza Stadı'nda yapılacak.

Sıradaki Haber