17 °c

AIBA Başkanı Wu:

SAMSUN (AA) - Uluslararası Boks Birliği (AIBA) Başkanı Ching-Kuo Wu, "AIBA için en önemlisi fair play. Bizim görüşümüz ve isteğimiz temiz, şeffaf boks. Biz bunu yansıtmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.Samsun'da gerçekleştirilen Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri yarı final müsabakaları öncesinde, AIBA Başkanı Wu, Avrupa Boks Federasyonu (EUBC) Başkanı Franco Falcinelli ve...

Spor Haberi
AIBA Başkanı Wu:
AIBA Başkanı Wu:

SAMSUN (AA) - Uluslararası Boks Birliği (AIBA) Başkanı Ching-Kuo Wu, "AIBA için en önemlisi fair play. Bizim görüşümüz ve isteğimiz temiz, şeffaf boks. Biz bunu yansıtmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

Samsun'da gerçekleştirilen Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri yarı final müsabakaları öncesinde, AIBA Başkanı Wu, Avrupa Boks Federasyonu (EUBC) Başkanı Franco Falcinelli ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Wu yaptığı açıklamada, Samsun'daki bu önemli organizasyonun çok iyi gerçekleştirildiğini belirterek, hükümete ve Türkiye Boks Federasyonuna teşekkür etti.

EUBC Başkanı Falcinelli'ye de teşekkür eden Wu, şöyle konuştu:

"Avrupa boksu Falcinelli'nin liderliğinde önemli yere geliyor. Kıtalararası olarak bu son olimpiyat vizesi turnuvamız. Bunun arkasından 2 olimpiyat vizesi için turnuvamız var. Biri mayıs ayının başında olacak. Diğeri de profesyonel boksçuların katıldığı bir turnuva olacak. Bütün kotalarımızı olimpiyatlara 1 ay kala dolduracağız. Bu yıl, bütün kıtalarda elemeler yaptığımız için yoğun geçti ama AIBA için en önemlisi fair play. Bizim görüşümüz ve isteğimiz temiz, şeffaf boks. Biz bunu yansıtmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz."

Falcinelli ise Samsun'daki turnuvada 38 Avrupa ülkesinden sporcuların bulunduğuna dikkati çekerek, "207 erkek, 56 kadın olmak üzere 263 sporcumuz var. 2012 yılında Trabzon'da yaptığımız elemelerde 26 ülke ve 194 sporcu vardı. Bu da organizasyonun önemini ortaya koyuyor. 32 eleme hakemimiz bulunuyor ve dünyanın farklı ülkelerinden geliyorlar. İlk kez Samsun'da erkek ve kadın sporcular yan yana elemelere katıldı. Daha önceki elemelere katılmayan Portekiz, Slovenya, Bosna Hersek ve Polonya buraya geldi. 18 farklı ülke sporcusu yarı finallere çıkmayı başardı." diye konuştu.

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, turnuvanın Türkiye'ye verilmesi dolayısıyla AIBA Başkanı Wu'ya teşekkür etti. AIBA'nın reform yaptığı her yerde Türkiye'nin olacağına işaret eden Gözgeç, "Olimpiyatlar için vize veren WSP ve EPP müsabakalarına da Türkiye olarak talip olduk." dedi.

Bu arada AIBA'nın, boks değerlerini tanıtmak ve farkındalığı artırmak amacıyla başlattığı "Heads up!" kampanyasına Türkiye de taraf oldu. Konuşmaların ardından Wu ile Gözgeç, kampanyanın protokolünü imzaladı.

Sıradaki Haber