17 °c

Vizesiz gezme rehberi

Yurtdışı seyahatlerinin en büyük zorluğu vize alma konusu. Oysa ki dünyanın farklı köşelerinde vize almadan gidebileceğiniz birçok ülke var. Yapmanız gereken tek şey yanınıza pasaportunuzu almak.

Seyahat Haberi
Vizesiz gezme rehberi
Vizesiz gezme rehberi

Şöyle bir Güney Afrika'ya uzanmaya ne dersiniz? Ya da Balkanlar'ın büyüleyici coğrafyasını keşfetmeye?

Katar'da çölde safari yapma şansınız da var. Üstelik bu seyahatlere çıkmak için vize almanıza da gerek yok. Seyahat şirketlerinin yanınıza sadece pasaportunuzu alarak çıkabileceğiniz birçok turu bulunuyor. İşte onlar arasından seçtiklerimiz...
Etstur, Güney Afrika'nın üç şehrinde yedi gece süren bir tur düzenliyor.
Turun kapsamı şöyle: Doğal güzellikleriyle Güney Afrika'nın ikinci büyük yerleşim bölgesi olan Cape Town, alışveriş tutkunlarını baştan çıkaran Johannesburg ve vahşi doğanın ortasına kurulu Sun City. Ayrıca tur kapsamında Pilanesberg Milli Parkı'na ekstra gezi de düzenleniyor.
Aynı şirketin bir başka renkli turu ise Bangkok, Singapur ve Hong Kong'u kapsıyor. Tatilini renkli bir deneyime dönüştürmek isteyenler için Uzak Doğu şehirleri, özgün kültürleri, mutfakları, festival gibi kutlamaları ve renkli sokak manzaraları ile biçilmiş kaftan.
Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile öne çıkan Belgrad aynı zamanda eğlence dolu atmosferi ile de ziyaretçilerini büyülüyor. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği noktada kurulu olan Sırbistan'ın başkenti, vizesiz yurt dışı deneyimi yaşayacağınız güzel seçeneklerden biri... Etstur'un iki gece üç günlük turuyla şehrin zengin tarihini, mimarisini, müzelerini ve renkli sokaklarını keşfetmek mümkün.
Üç gece dört gün süren bir başka turun durakları arasında Arnavutluk'ta Tiran, Makedonya'da Üsküp ve Ohrid, Kosova'da ise Priştine bulunuyor.

BALKANLAR DA VAR MALDİVLER DE
Prontotour'a göre Osmanlı izlerini hala çok canlı olarak görebileceğiniz Bosna Hersek, en çok vizesiz seyahat edilen ülkelerin başında geliyor. Tarihi yapısı, maketi andıran evleri, zarif bir kolyeye benzeyen köprüleri ile bir film platosunu andıran Bosna Hersek'e gidenler buradan güzel hikayeler ve dostluklarla ayrılıyor. Prontotour'un Bosna Hersek turu bulunuyor.
Vizesiz olarak seyahat yapılabilecek en yakın ve en ekonomik ülkelerden bir diğeri Makedonya. Üsküp ve Ohrid en önemli şehirlerinin başında geliyor. Üsküp'te büyük İskender heykeli, Rahibe Teresa Evi, hanlar ve bit pazarları görülmesi gereken yerleri oluşturuyor. Ohrid bölgesinde ise Ohrid Gölü ve Ohrid Kalesi'nde ziyaretçiler hoş vakit geçirebiliyorlar.
Sırbistan, Balkanların en güzel ülkeleri arasında yer alıyor. Başkent Belgrad ise Balkanların en modern kentlerinden. Prontotour'un turlarıyla Belgrad kalesi, Nicola Tesla Müzesi, Knez Mihailova Caddesi, Stari Grad'ı görebilir; Tuna Nehri tekne turuna katılabilirsiniz.
1.5 saatlik bir uçak yolculuğuyla Tiran, Elbasan ve Butrint gibi Arnavutluk şehirlerini ziyaret etme şansı da bulabilirsiniz. Özellikle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Butrint antik kentini görmeniz açısından iyi bir fırsat olacaktır. Seyahatinizi Arnavut ciğeri, Elbasan tava ve Arnavut böreği ile tatlandırmayı ihmal etmeyin.
2006 yılında bağımsızlığına kavuşan Karadağ'da vizesiz olarak seyahat edilebilecek ülkeler arasında yer alıyor. Doğal güzelliklere ve birçok tarihi esere sahip olan Karadağ, milli parkları ile ön plana çıkan şehirlere sahip.
Doğa gezginleri için keyifli bir tatil vadeden noktalardan biri de Durmitor Milli Parkı ve Skadar gölü. En ünlü tatil bölgelerinden biri ise güzelliğiyle kendine hayran bırakan Sveti Stefan Adası.
Kosova, geçmişi, kültürü ve sosyal dokusuyla adeta bir Türk şehrini andırıyor. Prizen ve Priştine görülmesi gereken şehirlerin başında geliyor. Tarihi sokakları, Osmanlıdan kalma eserleri ile Balkanlardaki Türk izlerini takip edeceğiniz Karadağ gezisinde en güzel yöresel yemekler yeniyor.

FESTİVALLER VE FUARLAR
Kiev, Donesk ve Odessa gibi önemli şehirlere sahip olan Ukrayna, Doğu Avrupa'nın en çok turist çeken ülkelerinden biri. Adı festival ve fuarlarla sık sık anılan şehir aynı zamanda önemli bir ticaret kapısı.
Gece hayatıyla da gündemde olan Ukrayna'nın Odessa kıyıları plajları ile gözde tatil mekanlarından bir tanesi.
Ukrayna'nın en güzel şehirlerinden Kharkiv turu da yine uygun fiyatlı gidilebilecek vizesiz turlar arasında yer alıyor. Dinyeper gemi turuyla da muhteşem bir nehir yolcuğuna çıkılabiliyor.

EGZOTİK FAS
Son dönemlerde turistler tarafından yoğun ilgi gören ve gezginlerin uğrak noktalarından olan Fas, seyahatseverleri egzotik bir yolculuğa davet ediyor. Fas'ın en önemli şehirlerinden olan ve kızıl şehir olarak adlandırılan Marakeş, dünya turizminin en çok ilgi çeken şehirleri arasında yer alıyor.
Avangart ruhlu beyaz şehir Kazablanka, Endülüs kültürüne sahip olan Fes şehri, otantik yapısıyla gezginlere unutulmaz anlar yaşatırken, develer üzerinde Sahra Çölü turuyla seyahatseverler güneşin doğuşu ya da batışının muhteşem manzaralarını fotoğraflayarak büyülü anları ölümsüzleştiriyor.
Rif Dağlarını'nın yamacındaki ünlü mavi şehir Chefchaouen (Şafşavan) huzurlu atmosferiyle ve masmavi sokaklarıyla ziyaretçilerini adeta bir masal dünyasında hissettiriyor.
Vizesiz gidilebilecek rüya ülkelerden biri de şüphesiz Maldivler.
Dünyanın en romantik tatil noktalarından biri olan Maldivler, aynı zamanda oldukça maceraperest bir ruha sahip.
Hindistan'ın güneyinde bulunan ve irili ufaklı 1200 adadan oluşan Maldivler Cumhuriyeti'nde bu iki ayrı tadı tek bir tatilde birleştirmek mümkün.
Birbirinden lüks tatil köylerinin, nefes kesen dalış noktalarının, açıklara gizlenmiş gemi batıklarının ve çok sayıda ıssız adanın bulunduğu Maldivler her zaman gözde.

YENİ BİR YIL YENİ BİR KEŞİF
Jolly Tur'un vize gerektirmeyen turları yeni yılı farklı bir ülkede, şehirde karşılamak için ideal. Turlar 29 Aralık'ta başlıyor ve üç gece dört gün sürüyor.
Balkan havası almak isteyenler için Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'nın gezilebileceği Balkan turu bulunuyor.
Yeni yılı çölde safari yaparak karşılamak isteyenler için de Katar turu tercih edilebilir. Çölde safarinin yanı sıra Doha'daki tarihi ve sanatsal pek çok yapı da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bunların yanı sıra el yapımı İnci Adası'nda alışveriş yapmak şansı da var.
Tarihe ışık tutan tapınak ve mağaralarıyla ünlü Beyrut'u da aynı tarihlerde gezmek mümkün. Tur kapsamında karstik oluşumlarla elde edilen Jeita ve Harissa mağaraları, tarihi 7000 yıl öncesine dayanan Byblos liman şehri, Emevi kasabası da ziyaret ediliyor.
Bangkok ve Pattaya turu 2018'e egzotik esintilerle girmek isteyenlere göre.
Beş gece, altı gün süren turla Bali'de deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak mümkün.

Sıradaki Haber