17 °c

Sokak yemekleri cenneti: Tay mutfağı

Çin ve Hint mutfaklarından izler taşıyan Tay mutfağında yemeklerini denerseniz, lezzet çıtasının diğer yemeklee göre çok yüksek olduğunu göreceksiniz.

Seyahat Haberi
Sokak yemekleri cenneti: Tay mutfağı
Sokak yemekleri cenneti: Tay mutfağı

Çin ve Hint mutfaklarından izler taşıyan Tay mutfağında yemeklerin lezzet çıtası çok yüksek. Deniz ürünleri, kişniş, zencefil, baharat, acı biber, mantar, noodle, tropik meyveler, yumurta ve kümes hayvanları mutfağın temel malzemeleri arasında. Acı ve zencefili yoğun kullanıyorlar ama zaten yabancıysanız hatırlatmalarını yapıyorlar.

Tay mutfağının en büyük zenginliği sokak yemekleri kültürü. Tayland insanların en çok dışarıda yemek yediği ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hijyen standartları düşük olsa da evde yemek yapmaktan daha ucuza geldiği için sokak yemekleri tercih ediliyor.

Son beş yıldır Tay mutfağının büyük bir değişim içinde olduğu söyleniyor. Her geçen yıl Michelin Rehberi ve Dünyanın En İyi 100 Restaurant’ı listesine giren restoranların sayısı artıyor. Yeni nesil şefler ya sokak yemekleri konseptini geliştiriyor ya da geleneksel mutfaklarına dönüş yapıyor.

Sıradaki Haber