17 °c

CHP'de ipler geriliyor!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Başkanlığı, İnce’ye bırak” çağrısına “Koltuk sevdalılarının partide işi yok” yanıtını verdi.Bu açıklama sonrası Muharrem İnce meydanlara çıkacağını duyurup resti çekti.

Politika Haberi
CHPde ipler geriliyor!
CHP'de ipler geriliyor!

'İNCE BEKLENTİNİN ALTINDA'

Seçimde yüzde 22.6 oy alan CHP, 1 Kasım 2015 seçimine göre 3 puan kaybetti. Muharrem İnce, CHP’den 8 puan fazla oy aldı. Bu sonuç üzerine, parti içi muhalefet Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Çekil’ çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu dün “Koltuk sevdalılarının CHP’de işi yok” diye rest çekti. “İnce’nin performansı beklentinin altında kaldı” diyen Kılıçdaroğlu “Seçimin tek kaybedeni AKP’dir” dedi.

İLK KAVGA TEBRİKTEN ÇIKTI

İnce, seçimin galibi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı önceki gün tebrik etmişti. Kılıçdaroğlu, bu yüzden İnce’ye de çok sert çıkıştı. Kılıçdaroğlu “Demokrasiye inanmayan diktatörün nesini tebrik edeceğim” dedi. Bu sözlerin ardından Muharrem İnce, sosyal medya hesabından kendisine oy verenlere teşekkür için 81 ili ziyaret edeceğini açıkladı. İnce’nin bu açıklaması, olağanüstü kurultaya hazırlık olarak değerlendirildi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPILACAK

Kılıçdaroğlu, “İnce, artık partisinin doğal lideri” diyen AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’a “Sen önce partine bak” yanıtını verdi. CHP Genel Merkezi’nin önünde dün akşam Kılıçdaroğlu’na ‘Bırak’ diyen partililer oturma eylemi başlattı. Elazığ’da CHP’nin 41 yıl sonra çıkardığı milletvekili Gürsel Erol da “Ben de eyleme katılıyorum” dedi. CHP Parti Meclisi, yarın 14.00’te olağanüstü toplanıyor. İstifa çağrısı yapanların disipline sevki gündemde.

Sıradaki Haber