17 °c

Meclis kürsüsünde 'fuhuş' özrü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, muhalif haberleriyle bilinen “Sendika.org” sitesinin kapatılmasına muhalefetten gelen eleştirileri yanıtlarken hatalı bir ifade kullanınca özür diledi.

Politika Haberi
Meclis kürsüsünde fuhuş özrü
Meclis kürsüsünde 'fuhuş' özrü

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in “Sendika.org. sitesi niye 60 kere kapatıldı” sorusunu sorunca Arslan, “62 kere kapatılmış, 60 da değil. Niye? Çocuklara cinsel taciz, müstehcenlik, fuhuş ve kumar oynanması dahil bütün bunlara imkan sağlandığı için yasaklamışız. Yetmiyor, Atatürk aleyhine suçlar işlemişler, yasaklamışız, yasaklamaya devam edeceğiz, bu konuda hiç şüpheniz olmasın” karşılığını verdi.

"İFTİRA ETMİŞ OLUYORSUNUZ"

Özdiş bunun üzerine “’Sendika.org’ yolsuzluklarla, çocuk istismarı yapan vakıflarla, IŞİD’çilerle mücadele eden, yayın ilkesi olan bir internet sitesidir. Eğer bundan rahatsız oluyorsanız direkt çıkıp bunu söylemeniz lazım Sayın Bakan, aksi takdirde iftira atmış oluyorsunuz. Sizi özür dilemeye çağırıyorum” dedi.

BAKAN ARSLAN: ÖZÜR DİLİYORUM

Yeniden söz alan Arslan, “Sayın Özdiş’e özellikle çok çok teşekkür ediyorum çünkü tutanaklara baktığımda kullandığım ifade yanlış bir anlama gelebiliyor. ‘Sendika.org’la ilgili engelleme 8/A maddesi yani millî güvenlik ve kamu düzeniyle ilgilidir; onu özellikle vurgulayayım. Eğer farklı anlaşılıyorsa direkt özür dileyeyim çünkü gerçekten önemli” diye konuştu.

Sıradaki Haber