17 °c

Kılıçdaroğlu'ndan İnce yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin Muharrem İnce'yi 'harcamak' için cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği iddiaların herhangi bir gerçekliği bulunmadığını söylerken "Varsın öyle düşünsünler.dedi

Güncel Haberi
Kılıçdaroğlundan İnce yorumu
Kılıçdaroğlu'ndan İnce yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin Muharrem İnce'yi 'harcamak' için cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği iddiaların herhangi bir gerçekliği bulunmadığını söylerken "Varsın öyle düşünsünler. Onu harcamak değil, tam tersine kazanmak için her türlü çabayı gösterdim. Partimiz açısından da son derece değerli" dedi.

'BİR DİP DALGA BAŞLADI'

Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin çıktığı televizyon programlarda reytinglerin arttığını belirterek, şunları söyledi:

"Bir dip dalga başladı. İnşallah ayın 25'inde Muharrem Bey cumhurbaşkanlığı seçimi kazanır ve Türkiye yeni bir yüz, yeni bir anlayışla çağdaş uygarlığı yakalamak için bir mücadelenin kapısını açmış olur. Hayatın her alanına dokunan, toplumun tüm kesimlerinin saygısını ve güvenini kazanan bir kişi. Dolayısıyla aynı zamanda dünyanın da güveninin kazanacak olan bir kişi. Çünkü demokrat, uygar bir kişiliği var. Yargıya, düşünce özgürlüğüne, kuvvetler ayrılığına  saygı duyuyor, demokratik parlamenter sistemin ne kadar değerli bir kurum olduğunu biliyor. Bunları toplumun önüne koyduğu zaman elbette güven verecektir ve toplumdan güven desteğini alacaktır." 

'SEÇİLMESİ İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI BEN DE HARCADIM'

Kılıçdaroğlu, sosyal medyada "Partinin başına geçirmediniz, ülkenin başına mı geçireceksiniz" şeklinde bir kampanya olduğu, "Kemal Bey aslında Muharrem İnce'yi harcamak için cumhurbaşkanı adayı yaptı. Çünkü kendisine rakip olacaktı" şeklindeki söylemlere ilişkin, "Varsın öyle düşünsünler. Bizim rekabetimiz sağlıklı, tutarlı, demokratik bir rekabettir. Parti içi politikada benim rakibimdi. Oturduk, yarıştık ama onu yine listenin başına koydum, seçilmesi için her türlü çabayı ben de harcadım. Onu harcamak değil, tam tersine kazanmak için her türlü çabayı gösterdim. Partimiz açısından da son derece değerli." yanıtını verdi.

ERDOĞAN'A: BİZİM O TARAFLARDA BEZİMİZ YOK, SADECE TEBESSÜM EDERİZ

Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik diktatör söylemlerine ilişkin, "Diktatörler yönetim konumundaki kişiler için kullanılır. Yöneten kişiler için kullanılır. Ben Türkiye'yi yönetmiyorum ki, yöneten o. Nasıl yönettiğini de dünya biliyor zaten. Ben kendisine zaman zaman diktatör dediğim için onu çevirip bana diktatör diyor. Bizim o taraklarda bezimiz yok, sadece tebessüm ederiz" dedi.

'BORÇ ALMADAN EKONOMİYİ YÖNETEMİYORLAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dış güçler diye tanımlanan şeyin Londra'da borç para istenildiğinde, bunu temin eden, nakdi bulunan ekonomik güçler olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Siz gidip borç para istemezseniz sizi nasıl etkileyecekler? Dolar yerinde duruyor zaten. Sizi gidip yalvarıyorsunuz. Erdoğan, Mehmet Şimşek, bürokratlar niye Londra'ya gitti? Niye yalvarıp yakarıyorlar 'bize borç para verin' diye? Yalvarmayın, rest çekin, biz de size destek olalım. İkili oynuyorlar. İçeride dış güçler. Dışarıya gidip yalvarıyorlar. 'Ne olursunuz bize para verin.' Önümüzdeki 1 yılda 240 milyar dolar borç ödemek zorundalar. 240 milyar dolar para bulmak zorundalar. Faiz lobisi de 'Ben de para var, vereceğim. Faizi yükselt. Yoksa vermem.' diyor. Bunlar önce yükseltmeyeceğiz dediler. Olur siz bilirsiniz. Adamların herhangi bir şekilde bize uyguladıkları bir şey yok ki. Borç vermem diyor. Vermeyince Türk Lirası değer kaybediyor. Dolar yerinde duruyor. Bunlar yakayı tefeciye kaptırdılar da ondan. Borç para almadan ekonomiyi yönetemiyorlar. Yaka tefeciye kaptırılmış vaziyette. "

Sıradaki Haber