17 °c

Kılıçdaroğlu: Bir kişi her şeyi bilemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu seçimlerle biz yeniden güçler ayrılığını getirmemiz lazım, medya özgürlüğünü sağlamamız lazım. " dedi.

Güncel Haberi
Kılıçdaroğlu: Bir kişi her şeyi bilemez
Kılıçdaroğlu: Bir kişi her şeyi bilemez

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti;

“Almanya’da 4 ay hükümet kurulamadı, hiç kimse ne olacak bu devletin hali demedi. Niçin devletin çarkları tıkır tıkır işledi. Devlet ile hükümet ayrıdır. Devlet bakidir, liyakat üzerine kurulur. Hükümet ile devlet arasında ne fark vardır. Şef olmak için devlette 4 yıllık fakülte bitirmek lazım, çalışmak lazım, sınava girmek lazım kazanırsanız şef olursunuz. Ama başbakan olmak için ikamet kağıdı ve ilkokul diploması yeterlidir.

Bir kişi her şeyi bilemez. Demokrasilerde her makam denetlenir. Bu seçimlerle biz yeniden güçler ayrılığını getirmemiz lazım, medya özgürlüğünü sağlamamız lazım. Havuz medya diye tabir ettiğimiz kurumlar bizi davet  etmiyorlar. Neden bizi davet etmiyorsunuz, cesaret edip bizi kendi TV’lerine davet edemiyorlar. Bizim tek amacımız 81 milyonun huzur içinde yaşamasıdır. Bütün medya çalışanları sendikalı olacak. “

Sıradaki Haber