17 °c

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kur açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya mitinginde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. Bunlar Türkiye üzerinde oynana manipülasyonlardır. İnşallah 24 Haziran’dan sonra bunlarla hesaplaşacağız" dedi.

Güncel Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğandan kur açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kur açıklaması

Sakarya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi üzerinden rakibi Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Erdoğan, "Sizin otomobile falan kafanız basmaz. Geçtiğimiz yıl 723 bin otobüs satıldı. 91 bin nerede, 723 bin nerede? Hey gidi… Her eve otomobil giriyorsa, buzdolabı, çamaşır makinesi giriyorsa bir refah seviyesi var" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ekonomi diyorlar ya, Türkiye'yi her yıl en az yüde 5.7 büyüyen ülke haline getirdik. IMF'ye borcumuz 23.5 milyar dolardı, şimdi sıfır. Ey Bay Kemal, ey Muharrem siz bu işlerden anlamazsınız, çırak bile olamadınız.

​AB'de ortalama her vatandaş 100 euro elde ederken bizim 35 euroydu. Şimdi 63 euro gelir elde eder hale geldik. Bire bir katladık. Ekonomi diyorlar. Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. 24 Haziran'dan sonra bunlarla hesaplaşacağız. Yine yapsınlar manüpilasyonlarını.

24 Haziran'dan sonra çok ciddi bir manifestoyu bunlara çekeceğiz. Biz çalışıyoruz, üretiyoruz. Bay Muharrem anladın mı? Bay Kemal anladın mı?

Bay Kemal burayı da iyi dinle. Sizin otomobile falan kafanız basmaz. Geçtiğimiz yıl 723 bin otobüs satıldı. 91 bin nerede, 723 bin nerede? Hey gidi… Her eve otomobil giriyorsa, buzdolabı, çamaşır makinesi giriyorsa bir refah seviyesi var. 

Muharrem Efendi bunlar neyi gösteriyor, anlamıyor bunlar ya. Bula bula birbirlerini buldular, al birini, vur öbürüne. İnşallah önümüzdeki dönemde de Sakarya'yla birlikte yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.

Sıradaki Haber