17 °c

Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 günlük eylem planını açıklıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da hükümetin 100 günlük eylem planını açıklıyor.

Politika Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 günlük eylem planını açıklıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 günlük eylem planını açıklıyor

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

24 Haziran sonuçlarının bir kez daha ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye tarihi bir dönüşümü başarıyla tamamladı. Bu dönüşüm tamamen demokratik olarak gerçekleşmiştir. Hayata geçen yeni yönetim sistemimizin demokrasi tarihimizin zirvesini oluşturduğuna inanıyorum.

"İLGA EDİLMESİ GEREKEN KANUNLARI KALDIRDIK"

Meclis'te ettiğimiz yeminle birlikte sistemin fiilen işlemeye başladığı 9 Temmuz'dan bu yana yoğun bir mesai içindeyiz. Tüm bunları devlet işlerinde millete sunulan hizmetler en küçük bir aksamaya meydan vermeyecek şekilde yürütüyoruz. İlga edilmesi gereken kanunları kaldırdık. İlk iş olarak Cumhurbaşkanlıklarımızın ve Bakanlıklarımızın yeni teşkilatını oluşturduk. Bakan Yardımcılarımızın önemli bir bölümünü atadık.

"ORTA VADELİ PROGRAMIMIZI AĞUSTOS SONUNDA İLAN ETMEYİ PLANLIYORUZ"

Yeni kurulan başkanlıkların, kurulların işler hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Bugün de 100 günlük icraat programımızı sizlerle paylaşıyoruz. Orta vadeli programımızı da Ağustos ayı sonuna kadar ilan etmeyi planlıyoruz.

"ÖNEMLİ GÖRDÜĞÜMÜZ 400 PROJEYİ AÇIKLAYACAĞIZ"

Aslında ilk 100 günde tamamlanacak proje sayısı 1000'in üzerinde. Biz daha önemli gördüğümüz 400'üne millete açıklayacağımız programda yer verdik. 46 milyar liralık bütçeyle hayata geçecek 400 proje adeta yeni dönemin ateşleyici gücü olacaktır.

 "400 PROJEDEN 48'İ SAVUNMA SANAYİİ'NE AİT"

Bunlar içinde Savunma Sanayii projelerimize ayrı önem veriyorum. 400 projeden 48'i Savunma Sanayiine aittir. Bu projeler helikopter motorundan mühimmat üretimine kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Geçtiğimiz 5 yılda yaşadığımız hadiseler bize Savunma Sanayiinin önemini göstermiştir. 16 yıl öncesine göre çok önemli bir noktaya geldiğimizi görüyoruz. Her ne olursa olsun Savunma Sanayii projelerinden asla taviz vermeyeceğiz.

"YARGILAMALAR ÖNCEDEN İLAN EDİLECEK"

Adalet Bakanlığımız...Ülkemizde adeta devrim yapmış bir bakanlığımızdır. FETÖ'nün yargıda açtığı tahribatı giderme konusunda önemli mesafe katettik. Şimdi daha büyük reformlar için daha güçlü bir Adalet Bakanlığı'na sahip olduğumuza inanıyorum. Yargıda hedef süre uygulamasına geçiyoruz, böylece yargılamalar önceden ilan edilecek sürelerde tamamlanacak. Konya ve Sakarya Bölge Adliye Mahkemelerini faaliyete geçiriyoruz. Çocuklara karşı cinsel istismarda gerekli cezai düzenlemelerin yapılmasını sağlıyoruz.

"İKİNCİ İKRAMİYEMİZİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ VERİYORUZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız...Sağlık sigortası primini gücü nispetinde ödeyen ödüyor ödeyemeyenlerin primini devlet üstleniyor. Geçtiğimiz 16 yılda 242 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptık. Yeni dönemde veri tabanı oluşturarak farklı kurumlar tarafından verilen hizmetleri etkin hale getiriyoruz. Emeklilere 1000 liralık ikramiyemizi ödemiştik. İkinci ikramiyeyi kurban bayramı öncesi takdim ediyoruz. Sosyal hizmet merkezlerimizin sayısını 313'e çıkarıyoruz. Er ve erbaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını temin ediyoruz. Her yıl 100 bin gencimizin sosyal çalışan programlarından yararlanması doğrultusunda ilk uygulamayı başlatıyoruz.

"KARADENİZ'İ MARMARA'YA BAĞLIYORUZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız...837 bin konutla vatandaşlarımızın barınma sorununun çözümüne öncülük ettik. Kentsel dönüşüm projelerimiz hızla devam ediyor. 1 milyon 300 bin bağımsız birimde dönüşüm çalışması sürüyor. Denizlerimizi temiz tutmak için yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde mavi bayraklı plaj sayısını 459'a çıkardık. 100 günlük icraat programı çerçevesinde Kanal İstanbul projesinin taşınmaz devri, çevre planı ve imar planlarını onaya sunuyoruz. Bu proje arazinin TOKİ'ye devriyle tamamlanıyor. Bununla Karadeniz'i Marmaray'a bağlıyoruz. Kanal İstanbul projesi ile hem alternatif üretiyoruz hem de iki tane butik şehir kuruyoruz. Biz bu projeyi olmazsa olmaz görüyoruz.

"MİLLET BAHÇELERİNDEN 5'İNİ 100 GÜN İÇİNDE TAMAMLIYORUZ"

Seçim vaadimiz olan Millet Bahçelerine geliyorum. 5'ini bu dönemde tamamlıyoruz. Atatürk Havalimanı'nı 29 Ekim'de İstanbul 3. Havalimanı bittikten sonra oraya taşıyoruz. Kentsel dönüşüm projelerimize bu dönemde hız veriyoruz. Biz söz verdik. 100 gün içinde 17 bin adet konut ve işyerini hak sahiplerine teslim ediyoruz. Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları da tamamlıyoruz.

"MUSUL VE BASRA BAŞKONSOLOSLUKLARIMIZ YENİDEN AÇILACAK"

Dışişleri Bakanlığımız...Dünyadaki diplomatik misyonlarımızın sayısını 163'ten 240'a çıkardık. Yurt dışı temsilciliklerimizde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verilmesini sağlayacak tedbirleri aldık. Bugün Türkiye kriz ve felaket bölgelerinde bayrağı ilk aranan ülke durumuna gelmiştir. Yurt dışındaki misyonlarımıza yönelik bilgilendirme haritalandırma çalışmalarına hız veriyoruz. Suriye'de evine dönen misafirlerimizin sayısı bu dönemde 250 bini bulacak. Münbiç'e de ciddi bir geri dönüş başlayacak. Musul ve Basra Başkonsolosluklarımızı yeniden faaliyete geçiriyoruz. Filistinli kardeşlerimize destek olmayı sürdüreceğiz.

"3. NÜKLEER ENERJİ SANTRALİMİZİ TRAKYA'YA YAPACAĞIZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza geliyorum. Ülkemize 530 yeni hidroelektrik santrali kazandırdık.Nükleer Enerjiyi ekliyoruz. Akkuyu'nun inşaası sürüyor. Ruslarla birlikte yapıyoruz. Sinop'la ilgili çalışmalar yapıyoruz. 3. Nükleer Enerji Santralimizi Trakya'da kurmayı planlıyoruz. 100 gün plan çerçevesinde Şırnak ve Artvin'e doğalgaz vermeyi planlıyoruz. Tuz Gölü'ndeki doğalgaz depolama alanını artırmak için teklifleri alıyoruz.

Sıradaki Haber