17 °c

“Çatalca’nın 10 yılda kaybettiklerini biz 5 yılda tamamlayacağız”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, ‘Söz Sizde’ programı kapsamında Ferhatpaşa Mahallesi’nin sorunlarını dinledi.

Politika Haberi
“Çatalca’nın 10 yılda kaybettiklerini biz 5 yılda tamamlayacağız”
“Çatalca’nın 10 yılda kaybettiklerini biz 5 yılda tamamlayacağız”

‘Söz Sizde’ Programı kapsamında Ferhatpaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Çatalca AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, “Kapı kapı dolaşıp halkımızı dinleyeceğiz. Kıymetli hemşerilerim, sizler soracaksınız, biz cevaplayacağı” dedi. Vatandaş ise, yapılacak olan Cumhuriyet Meydanı’na bir cami ve çok dik bir yokuş olmasından ötürü Manisa Bayırlı sokağa yol yapılmasını istediklerini belirtti.

“22.30’DAN SONRA ÇATALCA’DA MAHSUR KALMAK İSTEMİYORUZ”

Mahalle sakinleri ayrıca “Esnaflarımız iş yapabilsin diye üniversite istiyoruz. İki yıllık bir meslek yüksek okulu da olur. Devlet hastanesine nöbetçi cerrah çocuk doktoru istiyoruz. Ulaşım sorunu var. Gece saat 22.30’dan sonra Çatalca’da hayat duruyor, hiçbir toplu taşıma aracı kalmıyor. Saat 22.30’dan sonra köylere dahi ulaşım yok. Biz buna bir çözüm istiyoruz. Saat 22.30’dan sonra Çatalca’da mahsur kalmış durumdayız” taleplerini dile getirdi.

Diğer bir grup ise çocukların top oynayabilecekleri bir saha istedi. Kaldırımların kötü halde olduğunu, yolların ise çamur içinde olduğunu ifade etti.

“ÇİÇEK ÜRETİP İBB’YE SATMAK İSTİYORUZ”

Programın ilerleyen saatlerinde bir grup sakin “Kendi bahçelerimizde, seralarda çiçek üretip İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) satmak istiyoruz. İBB her yıl çiçek alımlarını dışarı illerden yapıyormuş. Neden bizim buradan almasın, bizim burası her çeşit mahsul yetiştirmeye uygun. Bizden alsalar hem bize de kazanç olur” değerlendirmesinde bulundu.

“40 VAADİN SADECE 3 TANESİNİ YERİNE GETİRDİLER, BİZ TEK TEK HEPSİNİ YAPACAĞIZ”

Tüm talepleri tek tek dinleyip notlar alan Çatalca AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, “İnanın bu istekleri yerine getirmek zor değil. Çatalca’nın 10 yılda kaybettiklerini biz 5 yılda tamamlayacağız. CHP 2014 seçim taahhütlerini yerine getiremedi. Vermiş olduğu 40 vaadin sadece 3 tanesini yerine getirdi. Bunların hepsini ben yerine getireceğim, sizlere söz veriyorum. Bu kadar basit şeyleri bile yerine getiremeyen bir yönetimden Çatalca’mızı Allah’ın izniyle sizlerin desteğiyle değiştirelim ve gönül belediyeciliğiyle, Ak belediyecilikle Çatalca’mızı taçlandıralım” dedi.

MESUT ÜNER HAKKINDA

1975 İstanbul Muratbey’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çatalca’da tamamlayan Mesut Üner, lisans eğitimini Uluslararası Amerikan Üniversitesi Mimarlık bölümünde aldıktan sonra mimar olarak mezun oldu. 1999 yılından itibaren imar ve şehircilik alanlarında çalışmaya başlayan Mesut Üner, 2009-2011 yılları arasında Büyükçekmece İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görev yaptı. 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çatalca Belediyesi'nde Meclis Üyesi oldu. Uzun süre aktif olarak futbolla ilgilenen Mesut Üner, Çatalca ilçesinde amatör futbol kulüplerinde de yöneticilik yaptı. 2018'de AK Parti 6. Olağan Kongresinde Çatalca İlçe Başkanı seçildi. 31 Mart yerel seçimlerinde Çatalca Belediye Başkan adayı olan Mesut Üner, evli ve 2 kız babasıdır.

Sıradaki Haber