17 °c

"Babamın oğlu olsa kapıdan geri çevirin"

Erdoğan, kendi adı üzerinden 'bürokratik bir oligarşi inşa etmeye çalışıldığını' söyleyerek, 'kendisi aramadığı sürece' ismini kullananları kapı dışarı etmeleri gerektiğini açıkça ifade etti.

Politika Haberi
Babamın oğlu olsa kapıdan geri çevirin
"Babamın oğlu olsa kapıdan geri çevirin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin ismi kullanılarak 'bürokratik bir oligarşi inşa etmeye çalışıldığını' söyledi ve "Böyle bir şey asla kabul edilebilir bir durum değildir" dedi. Erdoğan, bakanlara da 'kendisi aramadığı sürece' ismini kullananları kapı dışarı etmeleri gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

(Rusya-Türkiye-İran'ın Suriye zirvesi hakkında) Rusya'nın Soçi kentinde çok önemli bir toplantı yaptık. Bölgemizde yaşanan hadiseler konusunda çok önemli görüşmeler yaptık. Astana görüşmelerinin sahada hayata geçirilmesi konusunda 3 ülkenin anlayış birliği zirvenin en önemli sonucu. Suriye'de siyasi çözüme dayalı bir barış biçiminin tesisi hususunda çalışmayı sürdüreceğiz.

​Trump ile önemli bir görüşme gerçekleştirdim. Bu uzun zamandır ortak frekans yakalayabildiğimiz bir görüşme oldu. Bu da PYD meselesinden FETÖ'ye, ülkemiz aleyhine devam eden davaları enine boyuna konuştuk. Bu görüşmeyi inşallah önümüzdeki günlerde tekrar yapacağız.




'DÜNÜRLERE KADAR GÖTÜRÜLMESİ SAÇMALIĞIN DANİSKASI'

(CHP lideri Kılıçdaroğlu'na) Biraz sonra güya belge açıklayacakmış. Geçmişte defalarca iddia ettiği yalan ve yanlışları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecekmiş. Bakıyorsunuz yine kendine bir şeyler gönderiliyor, onlarla uğraşıyor. Benim çağrım açık, benim yurt dışına milyonlarca liralık para gönderdiğimi söylüyor. Belgesi var mı? Yok. Meselenin dünürlere kadar götürülmesi saçmalığın daniskası.

'BENİM ADIMA AHKAM KESENLERLE İLGİLİ…'

Beni rahatsız eden bir hususu paylaşmak istiyorum. Nerede işinin altından kalkamayan biri varsa hemen şu tarz ifadelerle işin içinden sıyrılmaya çalışıyor: 'Beyfendi böyle istiyor' veya 'Külliye böyle istiyor.' Ömrümde görmediğim insanların her konuda bunu kullandığı anlaşılıyor. Benim ağzımdan çıkan böyle bir söz var mı? Daha önce medyada benim adıma ahkam kesenlerle ilgili rahatsızlığımı belirttim. Bir kez daha tekrarlıyorum, ekranları başında izleyen tüm milletime sesleniyorum. Eğer ben birisine bir şey söyleyeceksem, bir konuda tavır koyacaksam, irade beyan edeceksem kimseyi aracı kılmaya ihtiyacım yok. Sinsi tiplerden hiçbir zaman olmadık, olmayacağız.

'BABAMIN OĞLU OLSA KAPIDAN GERİ KOYUN'

Şahsım üzerinden yeni bir bürokratik oligarşi inşa etmeye çalışmaları kabul edilebilir değil. Biz yıllarca bürokratik oligarşiyle mücadele ettik ama şimdi şahsım üzerinden yeni bir bürokratik oligarşi inşa etmeye çalışmaları asla kabul edilebilir bir durum değildir. Hiçbir teşkilatımızda şahsımın adı kullanılarak herhangi bir sürecin tıkanmasına rıza gösteremem. Bu benim en yakınım da olsa lütfen bizzat ben bir bakanımı bir bürokratı aramıyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri koyun. Bakan arkadaşlarıma, adımı kullanarak kim geliyorsa, benden telefon almıyorsanız, bu insanları lütfen gönderin. Bu bir defa bizim adabımıza terstir.

Sıradaki Haber