17 °c

3'lü zirvede Erdoğan'dan yeni harekat sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3'lü Suriye Zirvesi sonrası yaptığı açıklamada, "Tel Rıfat'ı yaşanabilir hale getirmek için Rus ve İranlı dostlarımızla ortak çalışma yürütmeye hazırız" dedi.

Politika Haberi
3lü zirvede Erdoğandan yeni harekat sinyali
3'lü zirvede Erdoğan'dan yeni harekat sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katıldığı "Suriye" konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi sona erdi. Zirve sonrası liderler düzenledikleri ortak basın toplantısında zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

TEL RIFAT İÇİN BERABER ÇALIŞMAYA HAZIRIZ

Toplantıda ilk sözü alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tel Rıfat'a yapılacak olası operasyon için işbirliği mesajı vererek, "Tel Rifat bölgesini, Suriyeli kardeşlerimiz için yaşanabilir hale getirmek için Rus ve İranlı dostlarımızla çalışma yürütmeye hazırız. " dedi.

SURİYE'DEKİ KAOSUN KAZANANI KİM HEPİMİZ BİLİYORUZ

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

"Suriye'de kaos çıkartılmak istenen yerlere önce DEAŞ'ın yerleşmesinin önü açılmakta, sonra onunla mücadele bahanesiyle YPG/PYD sokulmakta ve böylece terör döngüsü tamamlanmaktadır.Ne Suriye'nin, ne de bölgemizin geleceğinin üç beş terör örgütünün tasallutu altında kararmasına izin vermeyeceğiz.Yaşanan krizin ve çatışmaların kaybedeni Suriye halkıdır. Kazananın kimler olduğunu ise hepimiz gayet iyi biliyoruz."

Sıradaki Haber