17 °c

Fırat Acar: Müzikteki beklenti, yaşadığımız dönemle orantılı!

Genç şarkıcı Fırat Acar, müzik sektöründe özgün olan bir içeriği yakalamanın zor olduğunu söyleyerek, "Siz ne yaparsanız en iyisini yapın bir şekilde insanlar bunu görüyor ve anlıyorlar.

Magazin Haberi
Fırat Acar: Müzikteki beklenti, yaşadığımız dönemle orantılı!
Fırat Acar: Müzikteki beklenti, yaşadığımız dönemle orantılı!

Sizce müzik değişti mi?

Bir insanın müzikten neler beklediği, yaşadığı dönemle doğru orantılı. Şu dönemde eğlenmeye çokça ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ve bence gençler, özellikle eğlendirmeyi başaran şarkılara daha fazla rağbet gösteriyor. Tabi, salt bir düşünceyle içi boş şarkılardansa insanların kendilerinden bir parça bulabildiği şarkılar daha kalıcı olmayı başarabiliyor. Özetle, gençleri tek bir kalıpla sınırlandırmak oldukça zor. Bence, kişi sayısı kadar tür ve zevk var. Her insan, kendini bulabildiği, duygularını ifade edebildiği şarkıları benimsiyor. Bununla beraber, Z kuşağı ile büyüyen ve gelişen bir müzik tarzı olduğunu kabul etmeliyiz.

Siz neden yeni nesil müziği tercih ettiniz?

Hayalini kurduğum müziği yapıyorum. Kendim aynı zamanda bir dinleyici olarak nelerden hoşlanacaksam, beni en iyi ne yansıtacaksa müziğimde de onu göstermeye çalışıyorum. Yayınladığım parçalar hep bu nitelikte oldu. Bundan sonra da öyle olacağını umuyorum. Çünkü, duygularınızı ve amacınızı kaybettiğiniz yerde heyecanınızı da kaybediyorsunuz. Tek temennim, dinlemekten keyif aldığım müzikleri yapmaya hiç durmadan devam etmek.

İçerisinde bulunduğunuz tarz uzun zaman sonra da müzikteki varlığını korur mu?

Bundan 10 yıl önce nasıl pop müzik piyasalar tarafından en çok talep edilen müzik türüyse, şimdi de rap müzik bu yeri almış durumda. İçinde yaşanılan her dönem, kendi müzik tarzını oluşturuyor. Bu dönemsel tarzlar içinde dinleyicinin kalbine dokunan eserler kalıcı olma başarısını yakalıyor. Benim esas olarak yapmaya çalıştığım şey, yaptığım tarzla beraber insanların seveceği ve uzun yıllar keyifle dinlemeye değer bulacağı eserler yaratmak. Bu bilinçle hareket ederek yıllar içerisinde oluşacak yeni tarzlara da ayak uydurabileceğimi düşünüyorum. Çünkü gerçek sanatçılar, yıllara yenik düşmeden her dönem sevilen ve saygı duyulan; kendini yenileyebilen insanlardır. Gerçek bir sanatçı olmak için hedefime her geçen gün daha da kararlı bir şekilde ilerleyeceğim.

Sıradaki Haber