17 °c

Serik Geleneksel 3. Töngüşlü Deve Güreşleri

ANTALYA (AA) - Antalya'da, 3. Töngüşlü Geleneksel Deve Güreşleri Serik ilçesinde yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi ve Töngüşlü Mahalle Muhtarlığınca düzenlenen güreşlerde, çevre il ve ilçelerden getirilen 24 deve güreştirildi.Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, güreşler öncesinde yaptığı açılış konuşmasında, en iyi hizmeti yapmak...

Kültür-Sanat Haberi
Serik Geleneksel 3. Töngüşlü Deve Güreşleri
Serik Geleneksel 3. Töngüşlü Deve Güreşleri

ANTALYA (AA) - Antalya'da, 3. Töngüşlü Geleneksel Deve Güreşleri Serik ilçesinde yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi ve Töngüşlü Mahalle Muhtarlığınca düzenlenen güreşlerde, çevre il ve ilçelerden getirilen 24 deve güreştirildi.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, güreşler öncesinde yaptığı açılış konuşmasında, en iyi hizmeti yapmak için çalıştıklarını aktardı. Rutin belediyecilik hizmetleri yanında sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini belirten Çalık, "Geleneklerimizi korumak ve yaşatmak da bizim görevimiz. Geleneklerimizin yaşatılması adına her türlü faaliyete belediye olarak destek olmaya hazırız." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından güreşlere geçildi. Güreşler sırasında zaman zaman izleyiciler arasına dalan develer zor anlar yaşattı. Müsabakalarında dereceye giren deve sahiplerine kupaları protokol tarafından verildi.

Ağalık ihalesini ise 2 yıldır güreş ağası olan iş adamı Veli Yılmaz açık artırmada 60 bin liraya yeniden aldı.

Güreşleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, CHP İlçe Başkanı Osman Demiroğlu ile davetliler izledi.

Sıradaki Haber