17 °c

Mustafa Sezer'in hayatı roman oldu

‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ sahibi sıra dışı kimliği ile bilinen Gazeteci Mustafa Sezer’in hayatı roman oldu.

Kültür-Sanat Haberi
Mustafa Sezerin hayatı roman oldu
Mustafa Sezer'in hayatı roman oldu

Türkiye'nin ilk ve tek vali danışmanı olan, yüzlerce projesi ödül alan, onuruna köy muhtarları ve kaymakamlar tarafından yemek verilen, ismi caddelere, sokaklara, şelaleye verilen, ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ sahibi sıra dışı kimliği ile bilinen Gazeteci Mustafa Sezer’in hayatı roman oldu.

HAZİRANDA RAFLARDA

Konu ile ilgili sosyal medyasından bir paylaşım yapan Gazeteci Mustafa Sezer; ‘Yıllardır değişik yayınevlerinden, editör ve yazar arkadaşlarımdan böyle bir teklif alıyordum. Kısmet bu güneymiş. Yazar arkadaşlarım sürekli sıra dışı hayatın, yaşanmışlıkların var. Hayatın boyunca türlü acılar çekmişsin. Senin hayatını kaleme alalım roman olsun diye söylüyorlardı. Fırsat bulamamıştık şimdiye kadar. Bir grup akademisyen, editör ve gazeteci yazardan oluşan ekip tarafından yaklaşık bir buçuk yıl süren bir çalışma ile roman yayına hazır hale geldi. Editör çalışmalarının ardından haziran sonu gibi okurlarıyla buluşacak.’

2025’TE BEYAZ PERDE

‘Kırmızı Plaka’ ismi ile okurlarıyla buluşacak olan roman 2025'te ise sinema filmi olarak sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

‘NE YALAN SÖYLEYEYİM ÇOK MUTLU OLDUM, ÇOK KEYİF ALDIM AÇIKÇASI.’

Hayatının romana dönüşmesinden büyük mutluluk duyan Sezer sosyal medya hesabından ‘Ne yalan söyleyeyim çok mutlu oldum, çok keyif aldım açıkçası.’ notunu paylaştı.

SIRA DIŞI BİR HAYAT HİKÂYESİ

Kırmızı Plaka ismi ile okurlarıyla buluşacak olan roman Mustafa Sezer’in yaşadığı sefaleti ve çaresizliği işliyor. Çoban Mustafa her şeyini kaybetmiş perişan bir keçi çobanıdır. Verem hastalığına yakalanan büyük aşkı Gülizar için ciğerinin bir parçasından vazgeçen Çoban Mustafa bu iyilik dolu hareketin karşılığını çok zalimce alır; Gülizar iyileştikten sonra Çoban Mustafa’yı bırakıp bey oğluna kaçar. Bu durum Çoban Mustafa’yı daha da perişan eder. Mustafa artık köyünde duramaz. Sevdiği Gülizar için tefecilerin eline düşmüş Çoban Mustafa'ya iki yol görünmektedir: ölüm ya da terk-i diyar… Bu yaşadıklarını hazmedemeyen Mustafa da vereme yakalanır. Bir müddet sonra hem tedavi olmak hem Gülizar’ı unutmak hem de borçlarını ödemek için gurbet ele gitmek zorunda kalır. Gurbete gitmek için ayakkabısını ve ceketini satan Çoban Mustafa’nın artık büyük hayalleri vardır; büyük adam olup memleketine dönüp Gülizar’ın karşısına çıkıp ‘İşte bende para, makam sahibi oldum.’ diyebilmek. Bu amaçla gurbet yollarına düşen Mustafa Sezer’in yaşadıkları dramatik bir şekilde tek nefeste okunabilecek bir heyecanla kitapta yer almakta.

Sıradaki Haber