17 °c

Mesut'un duyarlılığı kedileri yuva sahibi yaptı

MANİSA (AA) - Manisa'da 10 yaşındaki Mesut Aksakal'ın Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvurarak, mahallesindeki sokak kedileri için talep ettiği kedi evi, Şehzadeler Belediyesince kuruldu. Şehzadeler Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Mesut Aksakal'ın BİMER'e, kedilere barınak için başvuruda bulunduğu belirtildi.Başvurusunda, "Merhaba adım Mesut Aksakal 10...

Kültür-Sanat Haberi
Mesut'un duyarlılığı kedileri yuva sahibi yaptı
Mesut'un duyarlılığı kedileri yuva sahibi yaptı

MANİSA (AA) - Manisa'da 10 yaşındaki Mesut Aksakal'ın Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvurarak, mahallesindeki sokak kedileri için talep ettiği kedi evi, Şehzadeler Belediyesince kuruldu.

Şehzadeler Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Mesut Aksakal'ın BİMER'e, kedilere barınak için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Başvurusunda, "Merhaba adım Mesut Aksakal 10 yaşındayım. Manisa, Şehzadeler ilçesi, Saruhan Mahallesi Dumlupınar Caddesi'nde oturuyorum. Sizden bir ricada bulunmak istiyorum. Bizim mahallemizdeki kediler soğuktan ölüyor. Kendi imkanlarımın yettiği kadar yardım etmeye çalışıyorum. Fakat çok kedi var. En azından barınabilecekleri bir yer olsa soğuktan donmazlar. Bu ricamı kabul ederseniz beni ve kedileri çok mutlu edersiniz." diye yazan Aksakal'ın isteği BİMER tarafından ilgili belediyeye iletildi.

Şehzadeler Belediyesince, Aksakal'ın mahallesine 10 kedi evi kuruldu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaptırdıkları portatif kedi evlerinden Mesut Aksakal'a da teslim ettiklerini belirterek, "Çevremizdeki tüm canlılara karşı duyarlı olalım, merhametli olalım. Onlar da can taşıyorlar. Bu bizim bir değerimiz ve güzelliğimizdir." ifadelerini kullandı.

- "Ben de kediler de çok mutlu"

BİMER yetkilileri ile Başkan Çelik'e teşekkür eden Aksakal, "Ben üşüyordum, kedilerin de üşüdüğünü düşündüğüm için böyle bir talepte bulundum." dedi.

Kedilerin sayısının çok fazla olduğunu belirten Aksakal, "Az olsalar bakardım ama çok oldukları için eve alamadım, onların da evi olsun istedim. Artık ben de kediler de çok mutlu." diye konuştu.

Sıradaki Haber