17 °c

Marmaris'te "Tabiat Turizmi" çalıştayı

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, tabiat koruma alanlarının toplumla içice olması ve turizme hizmet etmesinin sağlanması gerektiğini bildirdi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Muğla Şube Müdürlüğü ve Marmaris Milli Park Müdürlüğü tarafından "Tabiat Turizmi Çalıştayı" düzenlendi.Marmaris Milli Park Müdürlüğünde gerçekleşen...

Kültür-Sanat Haberi
Marmaris'te Tabiat Turizmi çalıştayı
Marmaris'te "Tabiat Turizmi" çalıştayı

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, tabiat koruma alanlarının toplumla içice olması ve turizme hizmet etmesinin sağlanması gerektiğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Muğla Şube Müdürlüğü ve Marmaris Milli Park Müdürlüğü tarafından "Tabiat Turizmi Çalıştayı" düzenlendi.

Marmaris Milli Park Müdürlüğünde gerçekleşen çalıştayda, bisiklet ve doğa yürüyüş yollarının tabiat turizmine sağladığı katkı vurgulandı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Milli Parklar ve ormanların korunacağını, aynı zamanda halkın ve turizmin hizmetinde kullanılacağını söyledi.

Muğla'ya gelen turistlerin ormanlara uzaktan bakmamasını ve kullanmasını arzu ettiklerini dile getiren Çiçek, "Turistler ormanları, parkları kullansın. Tabiatı tanıyacak, spor yapacak, doğa yürüyüşü yapacak, bisiklete binip ormanı yaşayacak. Tabiat koruma alanlarının toplumla iç içe olması ve turizme hizmet etmesini sağlamak görevimiz olmalı. Bunu yaparken de parkları ve ormanı koruyabilmemiz gerekli." dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da Marmaris ve çevresinin milli park ilan edilerek korunduğunu, belediye olarak bisiklet ve doğa yürüyüşü turizmine yatırım yaptıklarını kaydetti.

- Marmaris Milli Parkı'na 2 milyon ziyaret

Marmaris Milli Park Müdürü Fikret Çatalkaya ise "Marmaris Milli Parkı'nın tanıtımı ve kaynak değerlerin tabiat turizminde kullanımı" konulu sunum yaptı.

Çatalkaya, Marmaris Milli Parkı'nı bir yılda 2 milyon kişinin ziyaret ettiğine dikkati çekti.

Türkiye'de 41 milli park olduğunu belirten Çatalkaya, Marmaris Milli Parkı'nın Anadolu sığla ağacı ile öne çıktığını dile getirdi.

Muğla Milli Park Şube Müdürü Somer Kırker de "Muğla ili tabiat turizmi uygulama eylem planı" sunumunu gerçekleştirdi.

Sunumların ardından çalıştaya katılan ilgili kurum temsilcileri önerilerini yaptı.

Çalıştayın sonuç raporunun önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

Sıradaki Haber