17 °c

"Cumartesi Buluşmaları" etkinliği

İSTANBUL (AA) - Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin düzenlediği "Cumartesi Buluşmaları" etkinliği kapsamında "Kültür Politikamız Var mı?" başlıklı konferans gerçekleştirildi.Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, derneğin Eyüp’teki merkezinde düzenlenen etkinlikte, kültür sanat alanında Türkiye'de yeni bir hamleye ihtiyaç olduğunu anlattı.Kültür sanatın...

Kültür-Sanat Haberi
Cumartesi Buluşmaları etkinliği
"Cumartesi Buluşmaları" etkinliği

İSTANBUL (AA) - Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin düzenlediği "Cumartesi Buluşmaları" etkinliği kapsamında "Kültür Politikamız Var mı?" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, derneğin Eyüp’teki merkezinde düzenlenen etkinlikte, kültür sanat alanında Türkiye'de yeni bir hamleye ihtiyaç olduğunu anlattı.

Kültür sanatın her dönemde toplumları dönüştürmede ve yeni bir nesil inşasında kullanıldığını kaydeden Bıyıklı, yarının kültür politikasını doğru değerlendirmek ve geçmişin sosyolojisini sağlam okumak gerektiğini söyledi.

Bıyıklı, "Türkiye artık kültürel birikimini dünyaya sunmalı, sınırları genişletmeli ve yazarlarımız, sanatçılarımız dünyaya açılmalıdır. Yerel yönetimler de kültür sanat alanında özgün projeler üretilmeli. Devlet kültür alanında faaliyet yürüten STK’ların önünü açmalı ve hangi görüşten olursa olsun memleketimize değer katacak sanatçılara destek olmalıdır." diye konuştu.

Sıradaki Haber