17 °c

"CRR 4. Caz Şubatı"

İSTANBUL (AA) - İtalyan sanatçı Roberta Gambarini, "CRR 4. Caz Şubatı" kapsamında İstanbullu müzikseverlerle bir araya geldi. CRR Konser Salonu'nda düzenlenen konserde Gambarini, İstanbul'da olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, dinleyicilerin de mutlu bir gece geçirmesini diledi.Konserde Gambarini'ye piyanoda Jeb Patton, bas gitarda John Lee ve davulda Willie Jones III...

Kültür-Sanat Haberi
CRR 4. Caz Şubatı
"CRR 4. Caz Şubatı"

İSTANBUL (AA) - İtalyan sanatçı Roberta Gambarini, "CRR 4. Caz Şubatı" kapsamında İstanbullu müzikseverlerle bir araya geldi.

CRR Konser Salonu'nda düzenlenen konserde Gambarini, İstanbul'da olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, dinleyicilerin de mutlu bir gece geçirmesini diledi.

Konserde Gambarini'ye piyanoda Jeb Patton, bas gitarda John Lee ve davulda Willie Jones III eşlik etti.

- Roberta Gambarini

İtalya’nın Torino şehrinde dünyaya gelen Gambarini babasının saksafon sanatçısı olması dolayısıyla caz müziğini dinleyerek ve öğrenerek büyüdü. 12 yaşında klarnet çalmaya başlayan sanatçı daha sonra piyano dersleri aldı.

Sanatçı, ilk çıkışını 1998 yılındaki Thelonious Monk yarışmasında üçüncü olarak yaptı. Bu başarı onu uluslararası caz festivallerinin ve önemli konser salonlarının en çok davet edilen isimlerden biri yaptı. Gambarini'nin 2006 yılında ilk albümü ‘’Easy To Love’’ ve 2009 yılında yayınladığı üçüncü albümü ‘’So in Love’’ ile Grammy adaylığı kazandı. Sanatçı, 2008 yılında cazın efsane piyanisti ve bestecisi Hank Jones ile çok ses getiren ‘’You Are There’’ isimli düet albümü kaydetti.

Sıradaki Haber