17 °c

"Çevrimdışı Aile" oyununun galası yapıldı

İSTANBUL (AA) - Goncagül Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Çevrimdışı Aile" oyununun galası yapıldı.Komedi türündeki tek perdelik oyunun galası, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.Goncagül Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Goncagül, sahnede yaptığı konuşmada, sanat hayatı boyunca çocuk oyunları yaptığını ve ilk kez bir yetişkin oyununa imza...

Kültür-Sanat Haberi
Çevrimdışı Aile oyununun galası yapıldı
"Çevrimdışı Aile" oyununun galası yapıldı

İSTANBUL (AA) - Goncagül Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Çevrimdışı Aile" oyununun galası yapıldı.

Komedi türündeki tek perdelik oyunun galası, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Goncagül Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Goncagül, sahnede yaptığı konuşmada, sanat hayatı boyunca çocuk oyunları yaptığını ve ilk kez bir yetişkin oyununa imza attığını söyledi.

"Çevrimdışı Aile"nin yaklaşık 20 gösterim yaptığını belirten Goncagül, "Geçen sene Yeşilay'ın uluslararası bir konferansta ekran bağımlılığının, tüm bağımlılıkları aştığı bilgisini verdiğini duyunca bu oyunu yapmaya karar verdik. Sadece çocuklara değil artık bu işin yetişkinlere de bulaştığını fark ettik. Kalabalık bir ekibin çalışmasıyla bu oyun ortaya çıktı." diye konuştu.

Psikiyatrist Kemal Sayar da ekran bağımlılığını merkezine alan oyunun, komedi ve dram unsurlarını kullanarak izleyiciyi derinden etkilediğini dile getirdi.

Ekran bağımlılığının büyük boyutlara ulaştığına vurgu yapan Sayar, "Artık yakıcı hale gelen, bütün aileleri derinden etkileyen bu kadar önemli bir problemi, bizi yer yer güldürüp yer yer ağlatarak anlattılar. Umarım bu oyun daha çok insanımıza ulaşır ve yakıcılığını daha yakından hissederiz." dedi.

- "Farklı ülkelerde açılan bağımlılık klinikleri var"

Sayar, aile içi etkileşimin, teknoloji yüzünden azaldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz sene Kore'de bir aile, sanal bebek büyütme sevdasıyla evdeki gerçek bebeklerini unuttu. Çocuk, beslenme yetersizliğinden hayatını kaybetti. Bunun benzer örneklerine de farklı yerlerde rastlıyoruz. Durum maalesef bu kadar vahim. Bilgisayar bağımlığından dolayı, aylarca gün ışığı görmeden yaşayan çocuklar var. Farklı ülkelerde açılan bağımlılık klinikleri var. Teknolojiyi kullanma şeklimizin önemi burada ortaya çıkıyor."

Oyun, yıllardır kardeş gibi yaşayan iki ailenin teknoloji yüzünden aralarının açılmasını, mizahi bir dille anlatıyor.

Yasin Çetin'in kaleme aldığı oyunda Cem Çakır, Yaşar Say, Zülal Begsoy, İlknur Kaptan, Ahmet Raşit Ayanoğlu ve Ümit Kaplan rol alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkılarıyla hazırlanan oyunun yönetmenliğini de Ahmet Raşit Ayanoğlu üstleniyor.

Turnelerine sezon boyu devam edecek oyun, 22 Şubat İstanbul Çekmeköy ve 23 Şubat Esenyurt'ta, 3 Mart'ta ise Aksaray'da sahnelenecek.

Sıradaki Haber