17 °c

Bodrum'da Türkan Saylan büstü yaptırıldı

MUĞLA (AA) - Bodrum Belediyesi tarafından heykeltraşlar Derya Ersoy, Ali Yaldır ve Zafer Dağdeviren'e yaptırılan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) kurucusu merhum Türkan Saylan'ın büstü törenle açıldı.Bodrum Belediyesince, Tepecik Mahallesi'ndeki yeşil alana yaptırılan büstün açılışına, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Nadiye...

Kültür-Sanat Haberi
Bodrum'da Türkan Saylan büstü yaptırıldı
Bodrum'da Türkan Saylan büstü yaptırıldı

MUĞLA (AA) - Bodrum Belediyesi tarafından heykeltraşlar Derya Ersoy, Ali Yaldır ve Zafer Dağdeviren'e yaptırılan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) kurucusu merhum Türkan Saylan'ın büstü törenle açıldı.

Bodrum Belediyesince, Tepecik Mahallesi'ndeki yeşil alana yaptırılan büstün açılışına, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Nadiye Sarıtosun, Bodrum Belediyesi yetkililerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Türkan Saylan'ın mütevazi bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Saylan'ın hep kendilerine "Benim heykellerimi, büstlerimi yaptırmayın" dediğini belirten Kızıl, "O, çok mütevazi bir insandı. Biz tabii ki onun ne demek istediğini biliyorduk. Asıl yaşatmamız gereken durumun onun yolundan gitmek ve Atatürk'ün ilke ve devrimlerini takip etmek olduğunu biliyorduk." diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da üniversite yıllarında Türkan Saylan'ın kendisine destek olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından büstün açılışı yapıldı. Açılış töreni Türkan Saylan anısına lokma dağıtımıyla sona erdi.

Sıradaki Haber