17 °c

3. Üsküdar Kitap Fuarı

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesinin "İyi ki kitaplar var" sloganıyla hayata geçirdiği 3. Üsküdar Kitap Fuarı'nın onur konuğu "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" sahibi yazar Rasim Özdenören okurlarıyla buluştu. Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde okurlarıyla bir araya gelen Özdenören, Platon ve Aristo'nun edebiyattaki karşılığının Tolstoy ve Dostoyevski olarak ikiye...

Kültür-Sanat Haberi
3. Üsküdar Kitap Fuarı
3. Üsküdar Kitap Fuarı

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesinin "İyi ki kitaplar var" sloganıyla hayata geçirdiği 3. Üsküdar Kitap Fuarı'nın onur konuğu "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" sahibi yazar Rasim Özdenören okurlarıyla buluştu.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde okurlarıyla bir araya gelen Özdenören, Platon ve Aristo'nun edebiyattaki karşılığının Tolstoy ve Dostoyevski olarak ikiye ayrıldığını, Dostoyevski'de Platon'un mantığının, Tolstoy'da da Aristo'nun mantığının görüldüğünü anlattı.

Dostoyevski ve Tolstoy'un kendisinin temel yazarlarından olduğunu söyleyen Özdenören, şöyle konuştu:

"Tolstoy, halk için yazdığı hikayelerinde bir nevi Rus dilince Mesnevi yazmıştır. Benim temel yazarlarım, Homeros, Platon, Aristo, Dostoyevski ve Tolstoy'la birlikte bizden ise Muhyiddin İbnü'l-Arabi ve onun farklı bir izdüşümü olan İmam'ı Rabbani'dir. İbnü'l-Arabi'nin Vahdet-i Vücud fikri ve İmam-ı Rabbani'nin ise Vahdet-i Şuhud gibi dünya görüşü vardır."

Yazarları arasında Mevlana, Fuzuli, Shakespeare, Balzac, Stendhal, Hugo, Rimbaud, Baudelaire, Gogol, Faulkner, Sezai Karakoç, Edip Cansever, Turgut Uyar, Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt ve Alaeddin Özdenören'in bulunduğunu ifade eden Özdenören, Kerem ile Aslı, Tahir İle Zühre, Leyla ile Mecnun gibi halk hikayelerinin her birinin birer şaheser olduğunu aktardı.

Sıradaki Haber