17 °c

"15 Temmuz Sergisi" öğrencilerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Belediyesince düzenlenen "15 Temmuz Sergisi", lise öğrencileriyle buluştu. Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin imzasını taşıyan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnişi anlatan 36 fotoğrafın yer aldığı sergi, Gülten Özaydın Çok Amaçlı Anadolu Lisesi'nde açıldı. Okul müdürü Ertuğrul Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada...

Kültür-Sanat Haberi
15 Temmuz Sergisi öğrencilerle buluştu
"15 Temmuz Sergisi" öğrencilerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Belediyesince düzenlenen "15 Temmuz Sergisi", lise öğrencileriyle buluştu.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin imzasını taşıyan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnişi anlatan 36 fotoğrafın yer aldığı sergi, Gülten Özaydın Çok Amaçlı Anadolu Lisesi'nde açıldı.

Okul müdürü Ertuğrul Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimine ilişkin öğrencileri bilgilendirmek amacıyla birçok çalışma sürdürdüklerini dile getirdi.

Özkaya, darbe girişimiyle ilgili Küçükçekmece Belediyesinin hazırladığı kısa filmleri de öğrencilerin izlenimine sunduklarına işaret ederek, "Öğrencilerimize tekrar o günleri hatırlatmak, o günün ehemmiyeti, halkımızın yapmış olduğu çalışmaları yakından tanımaları ve bilmeleri adına oldukça iyi bir proje." dedi.

Geleceğin teminatının gençler olduğunu söyleyen Özkaya, şunları kaydetti:

"Bu projeler sayesinde, gençlerin daha duyarlı olacağına inanıyoruz. Edebiyat öğretmenlerimiz, o güne has birtakım kompozisyon çalışmaları da yaptı. Bizler ve benzer yaş grubundan insanlar, darbe ve benzeri olayları yaşadık, şahit olduk. Fakat çocuklarımız bunları sinemada gördü ya da kitaplardan okudu. Olayın vahametini, yeni yeni anlıyorlar. Başlarına neler geleceği, neler olabileceği konusunda daha yeni birtakım fikirler ediniyorlar. İşte bu ve buna benzer sergiler, gençleri bu konuda daha diri tutarak, bilinçlendiriyor."

Her hafta farklı bir lisede açılan ve Ömer Halisdemir ile diğer 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı sergi, bir hafta açık kalacak.

Sıradaki Haber