17 °c

OYAK Renault'tan universiteye laboratuvar destegi

BURSA (AA) - OYAK Renault Otomobil Fabrikaları AŞ'nin desteğiyle kurulan, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü bünyesindeki 3 yeni laboratuvar törenle hizmete açıldı.OYAK Renault Genel Müdürü Ales Bratoz, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Renault Laboratuvarı'nın açılış töreninde...

Ekonomi Haberi
OYAK Renault'tan universiteye laboratuvar destegi
OYAK Renault'tan universiteye laboratuvar destegi

BURSA (AA) - OYAK Renault Otomobil Fabrikaları AŞ'nin desteğiyle kurulan, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü bünyesindeki 3 yeni laboratuvar törenle hizmete açıldı.

OYAK Renault Genel Müdürü Ales Bratoz, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Renault Laboratuvarı'nın açılış töreninde, ekonomiye en önemli katkıda bulunan faaliyetlerden birinin otomotiv olduğunu, Bursa'nın da bu sektör açısından önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Bratoz, OYAK Renault'un, otomotiv sektöründeki ağırlığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"OYAK Renault çalışanları olarak, otomotiv sektörü faaliyetlerinin lideri olmaktan çok büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumuzu dile getirmek istiyorum. 17 yıldır arka arkaya en fazla araç satışı yapan şirket ve en fazla da Türkiye'den araba ihracatı yapan şirket konumundayız. OYAK Renault, Renault Grubu'nun kalkınma ayaklarından bir tanesini temsil etmekte ve gerçekten çok önemli başarılarla dolu bir tarihe sahip. Bu sonuçlar tabii ki önemli, üst düzey yetkinliklere sahip OYAK Renault çalışanları sayesinde elde edildi. Her zaman büyük bir motivasyonla çalıştılar ve her türlü engelin üstesinden gelmeyi başardılar."

Renault Grubu'nun, OYAK Renault'un başarı ayaklarından bir tanesi olabilmesi için her türlü desteği sunduğunu, özellikle ürünler ve teknoloji bağlamında önemli yatırım destekleri sağladığını anlatan Bratoz, şöyle devam etti:

"Ama tabii yine karşımızda zorluklar da bulunmakta. Bu zorluklarla baş edebilmek için tabiri caizse son derece hırslı olan hedeflerimize ulaşabilmemiz için yetkin olan yeni çalışanlara ihtiyacımız var. İşte bundan dolayı üniversiteden mezun olan öğrencilerin gerekli yetkinlikliğe sahip olmalarını sağlamak ve bu bağlamda da üniversitelere gerekli araçları sağlama bağlamında yardımda bulunmak, ortak çıkarımız çerçevesinde çok önemli. Şunun altını çizmek isterim ki; OYAK Renault'un sosyal sorumluluk bağlamındaki en önemli eksenlerinden bir tanesidir bu tür yardımlar."

Bratoz, sözlerini Türkçe olarak "Bu laboratuvarlar Bursamıza ve Türkiye'ye hayırlı olsun" diye tamamladı.

- "Bursa Türkiye'nin önünde gidiyor"

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da Bursa'nın, güçlü sanayi altyapısıyla Türkiye'den daha hızlı geliştiğine dikkati çekti. Ulcay, şunları kaydetti:

"Bugün bizim ihraç ettiğimiz ürünlerin kilo başına değeri 1,7 dolarken, Türkiye'nin 2023 yılında hedefi olan kilo başına 4 dolar ihracat değerini Bursa, 2012 yılında yakaladı. Yani Bursa Türkiye'nin önünde gidiyor. Bursa, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci ihracatçı şehri, Kocaeli'den sonra kişi başına düşen gayri safi milli hasılada ikinci şehri. Bursa üretken bir şehir."

Türkiye'nin artık orta ve ileri teknoloji ürünlerinde hamle yapma durumunda bulunduğunu, bunun da sadece teknoloji transferiyle mümkün olmadığını vurgulayan Ulcay, bunun karşılıklı menfaat paylaşımı noktasında ortak çalışmalarla başarılabileceğini dile getirdi.

Ulcay, bu çerçevede kamunun yanı sıra özel sektör kuruluşlarıyla da ortak projeler yürütmeyi amaçladıklarını, bu konuda destek beklediklerini belirtti.

Bratoz ve Prof. Dr. Ulcay, konuşmaların ardından açılış kurdelesini kestikleri laboratuvarlarda incelemelerde bulundu.

- 3 yeni laboratuvar hizmete sokuldu

OYAK Renault'un katkılarıyla kurulan laboratuvarlarda, üç aşamada yürütülen yapılandırma sürecinin birinci aşaması tamamlandı. Diğer aşamalar da önümüzdeki dönemlerde ele alınmaya devam edilecek. Sürecin tamamlanan birinci aşamasında "Taşıt Tekniği", "Taşıt İklimlendirme ve Isıl Konfor" ile "Motor" laboratuvarları kuruldu.


Sıradaki Haber