17 °c

Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022 Şubat ayına ilişkin faiz kararını açıkladı. TCMB buna göre yüzde 14 olan faizleri beklentiler doğrultusunda sabit bırakma kararı aldı.

Ekonomi Haberi
Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası Şubat ayı faiz kararını açıkladı

Geçen yıl 500 baz puan faiz indirimine giden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasalar tarafından merakla beklenen şubat ayı faiz kararını açıkladı. Buna göre TCMB, faizleri beklentiler doğrultusunda sabit bıraktı.

Eylül ayında faiz indirim döngüsüne başlayan Merkez Bankası, Eylül’den Aralık ayına kadar 500 baz puan indirerek politika faizini yüzde 19 seviyesinden yüzde 14’e kadar çekmişti. Aralık ayındaki son toplantı metninde Mart ayı sonuna kadar mevcut durumun gözleneceği ifade edilmişti.

YABANCI KURUMLARIN TAHMİNİ
Deutsche Bank, yayımladığı bir araştırma raporunda Merkez Bankası’nın politika faizini Şubat ayındaki toplantıda sabit bırakacağını fakat piyasa koşullarının TCMB’yi ilk çeyreğin sonlarına doğru faiz artırımına zorlayacağını düşündüklerini belirtmişti.
Unicredit, politika faizinin yüzde 14 seviyesinde sabit tutulmasını beklediğini ve Merkez Bankası’nın bu yıl faizleri daha da indirmeyi deneyebileceğini söyledi.
Societe Generale de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Londra ziyaretinde Türk lirasının istikrara kavuşmasına yaptığı vurgunun altını çizerek Merkez Bankası’nın politika faizini ve gelecek aylarda da bir faiz indirimi olmayacağını düşündüğünü dile getirmişti.

ERDOĞAN: FAİZ TARTIŞMASI GÜNDEMDEN ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon, faiz ve döviz kuru ile ilgili çok net mesajlar verdi.

 Fiyat artışlarını gördüklerini, önlemleri hayata geçirdiklerini söyleyen Erdoğan enflasyon konusunda dikkat çeken ifadeler kullanarak, "Vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinde de Allah'ın izniyle kurtaracağız. Programımızı adım adım uyguluyoruz. Faiz, döviz kuru, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız. Artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Döviz kuru da istikrara kavuştu. Sıra da enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek var" dedi.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TARİHLERİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 2022 yılının kalanına ilişkin açıkladığı faiz kararı tarihleri ise şöyle:

17 Mart 2022
14 Nisan 2022
26 Mayıs 2022
23 Haziran 2022
21 Temmuz 2022
18 Ağustos 2022
22 Eylül 2022
20 Ekim 2022
24 Kasım 2022
22 Aralık 2022

Sıradaki Haber